Blagoslov i Božja milost našem novom papi Franji

Bog je svojoj Crkvi poslao novog Vrhovnog pastira, Papu Franju. Neka je blagoslovljen početak njegova služenja Crkvi. Neka ga prati zagovor Djevice Marije i svetoga Franje Asiškoga!

 

Sveta misa zahvalnica za novog Papu proslavljena je u našoj crkvi

u nedjelju, 17. ožujka u 10 sati.

 
Održana tribina za mlade naše župe

Korizmena događanja u župi M.B.Lurdske obuhvatila su i brigu za duhovno dobro naših mladih. Tribina "Biram dobro, a ne zlo" upriličena je u četvrtak, 7. ožujka u večernjim satima. Poslije zajedničke molitve započela je tribina za mlade. Priredili su je i vodili članovi studentske Frame naše župe. Tako su mladi svjedočili mladima, studenti osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Uz nagovor i svjedočanstva bili su i radovi u skupinama. Nazočilo je 80-ak mladih. Svi su se složili kako slične susrete treba češće organizirati.

 

 
Proslava Antićeva 2013. u svetištu M.B. Lurdske

U svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu, u ponedjeljak 4. ožujka,  svečano je proslavljena 48. obljetnica smrti Sluge Božjega oca fra Ante Antića. Ovogodišnje Antićevo i trodnevna priprava bili su posvećeni promišljanju vjere i vjerskog života u ovoj godini vjere. Geslo trodnevnice i samog Antićeva bila je Antićeva preporuka: „Prosite Gospodina neka Vam umnoži vjeru“ (AP II/24, 19.2). Trodnevnu pripravu, koja je vjernički bila jako dobro popraćena, otvorio je vicepolstulator dr. fra Josip Šimić,

koji je govorio o ocu fra Anti Antiću kao svjedoku vjere, uzorom u Godini vjere.

 

Više...
 
Franjevački bogoslovi svjedočili o zvanjima u našoj crkvi

Na treću korizmenu nedjelju, 3. ožujka 2013., na povratku sa susreta s vrhovnim poglavarom Franjevačkog reda u Samoboru, franjevački bogoslovi iz Splita posjetili su samostan Majke Božje Lurdske u Zagrebu. U istoimenoj samostanskoj crkvi misno slavlje u 10 sati predvodio je magister bogoslova fra Jure Hrgović. U koncelebraciji su bili župnik fra Nikica Ajdučić te profesori fra Stjepan Čovo i fra Jure Šimunović.

Župnoj zajednici bili su poticaj i poziv na molitvu za redovnička i svećenička zvanja u ovoj našoj župi.

Više...
 
Hvala Svetom Ocu Benediktu XVI.

Katolička Crkva po cijelom svijetu zahvaljuje Gospodinu za papinsku službu Benedikta XVI. Molitvama i svetim misama molimo Gospodina da blagoslovi djelo Papina osmogodišnjeg služenja Crkvi. U molitvama smo i s kardinalskim zborom koji će idućih dana započeti konklave za izbor novoga Pape.

 

Molimo da Duh Sveti nadahnjuje biskupski zbor u vodstvu Crkve

i da nam Gospodin udijeli novog Prvosvećenika - Sv. Oca Papu.

 

 
Korizmeni petci u znaku Godine vjere

U Godini vjere župa Majke Božje Lurdske tijekom korizmenih petaka, poslije pobožnosti Puta križa (18.15 sati), upriličuje prigodne propovijedi na temu "Apostolsko vjerovanje". Predvoditelji misnog slavlja i propovjednici su članovi pastoralnog osoblja župe.

 

 

·         15. veljače: "Vjerujem u Boga Oca…" (fra Nikica Ajdučić),

·         22. veljače: "Vjerujem u Isusa Krista" (fra Josip Čugura),

·         8. ožujka: "Vjerujem u Duha Svetoga" (fra Josip Šimić),

·         15. ožujka: "Vjerujem u Svetu Crkvu Katoličku" (fra Mate Matić),

·         22. ožujka: "Vjerujem u oproštenje grijeha i život vječni" (fra Tino Labrović).

 

 
Predstavljena knjiga: "Stopama misionara u Africi"

U nedjelju, 24. veljače 2013. u samostanskoj dvorani župe Majke Božje Lurdske predstavljena je poslije večernje sv. mise knjiga fra Ante Vukušića, pod nazivom "Stopama misionara u Africi". Kao dugogodišnji misionar i bivši župnik zagrebačke župe okupljene je sudionike večeri fra Ante Vukušić upoznao sa zgodama i nezgodama misionarskog života.

Više...
 
Korizmeni hod u vjeri i pobožnosti

SRIJEDOM: biblijski susreti (19.30 sati)

ČETVRTKOM: euharistijsko klanjanje (19.30)

PETKOM: put križa, misa i korizm. propovijed
"Apostolsko vjerovanje" (18.15 sati)

NEDJELJOM: put križa i sv. misa (18.15 sati)

Blagoslovljena nam bila korizma!

 

 

 
Završena proslava Majke Božje Lurdske

Svečanim misnim slavljem na svetkovinu Majke Božje Lurdske u Zagrebu završila je proslava Zaštitnice župe i svetišta. Svečano misno slavlje, u zajedništvu s dvanaest svećenika, predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Za proslavu su se vjernici pripremali devetnicom, koju su predvodili fra Tino Labrović, fra Mate Matić, fra Nikica Ajdučić, o. Dario Tokić i fra Anđelko Domazet.

Više...
 
Proslava Majke Božje Lurdske (11. veljače)

U SVETIŠTU JE PROSLAVA GOSPE LURDSKE.

Slavlje svetih misa: 7, 8, 9, 10, 11.30, 16.30 i 19 sati.
Sveta misa za bolesnike (sakrament bolesničkog pomazanja) u 16.30 sati.
Svečana sv. misa u 19 sati (predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački).

Prigoda za ispovijed: od 6.45 do 12.00 i od 16 do 19 sati.

 

Majci Božjoj dođimo u njezinu crkvu i posvetimo joj sebe i svoje obitelji. Molimo za duhovno i tjelesno zdravlje te za vjeru u našim srcima i u našoj domovini Hrvatskoj.

 
Dani sluge Božjega fra Ante Antića u Križevcima

(Križevci, 26. siječnja)

Pretprogramom i misnim slavljem koje je u križevačkoj župnoj crkvi Sv. Ane u večernjim satima predvodio vicepostulator kauze za proglašenje blaženim sluge Božjeg fra Ante Antića dr. fra Josip Šimić te radionicama za djecu na temu hrvatskih svetaca i blaženika u prijepodnevnim i popodnevnim satima, u Križevcima je u subotu 26. siječnja održan program trećega dana 5. dana hrvatskih svetaca i blaženika.

Sadržajno prikazivanje života, djelovanja i poruke sluge Božjega Ante Antića dao je u vicepostulator Šimić prije same mise. Predstavio je Antićev životni put od rođenja u Šepurinama na Prviću 1893. do smrti 1965. godine u župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Govorio je o Antićevoj skromnosti, jednostavnosti, poniznosti, ljubaznosti i dubokoj pobožnosti te o načinima njegove izuzetne komunikacije s vjernicima kroz duhovna vodstva, ispovijedi, osobne razgovore, brojna pisma koja je pisao.

Više...
 
Župna pastoralna statistika za 2012. god.

 

Donosimo pastoralnu statistiku župe Majke Božje Lurdske za prošlu 2012. godinu. Statistika obuhvaća: krštenja, prvu pričest, krizmu, vjenčanja, preminule, pohode bolesnicima i blagoslov obitelji.

Više...
 
Poslije božićnih blagdana nastavak redovitih pastoralnih aktivnosti

Svetkovinom Krštenja Gospodinova završilo je božićno vrijeme, time i školski praznici. Od ponedjeljka, 14. siječnja nastavljaju se redovite tjedne pastoralne aktivnosti u našoj župi, kao i vjeronaučni susreti.

  • Biblijska večer – srijedom poslije večernje mise,
  • Euharistijsko klanjanje – četvrtkom poslije večernje mise,
  • Marijanska pobožnost – prije večernje mise,
  • Susreti Franjevačke mladeži – četvrtkom u 20,15 sati,
  • Kateheze odraslih za sakramente – petkom u 18 sati,
  • Susreti ministranata – subotom u 11 sati.
  • Vjeronaučni susreti – prema rasporedu.
 
Završen blagoslov obitelji u župi

U proteklom je tjednu, prije blagdana Krštenja Gospodinova, završen blagoslov obitelji u našoj župi. Blagoslov je započeo na blagdan sv. Ivana, 27. prosinca, a završio u utorak 8. siječnja. Sveukupno je blagoslovljeno oko 770 obitelji (kao i proteklih godina).

Tijekom blagoslivljanja obitelji, koje su se i ove godine za to prijavile, svećenici (fra Nikica Ajdučić, fra Mate Matić, fra Tino Labrović, fra Josip Čugura i fra Josip Šimić) su u obiteljima doživjeli istinsku dobrodošlicu, gostoljubivost i osjetljivost za dobro Crkve i župe. Zato svima izričemo srdačnu zahvalnost.

Obitelji koje nisu bile prisutne u vrijeme blagoslova mogu se naknadno prijaviti u župni ured i dogovoriti blagoslov. 

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 165

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27 

Broj posjetitelja

DanasDanas41
Ovaj mjesecOvaj mjesec21024
SveukupnoSveukupno1663630
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting