U pripravi za početak nove vjeronaučno-pastoralne i školske godine

Poslije pauze kroz srpanj i kolovoz, naša župa i svetište spremna je za početak nove pastoralno-vjeronaučne i školske godine, od početka mjeseca rujna. Pred nama su:


•    svakodnevne konventualne mise s jutarnjom molitvom iz časoslova te molitvene večeri  kojima je u središtu sv. misa i propovijed, a prije toga Gospina krunica,
•    pastoralni susreti s vjerničkim skupinama u župi,
•    biblijske večeri srijedom i klanjanje Presv.Ol. Sakramentu četvrtkom,
•    djelovanje župnog caritasa i skrbi za najpotrebnije u župi,
•    vjeronaučne kateheze za djecu, mlade i odrasle,
•    probe pjevanja naših zborova,
•    jesenska hodočašća i drugo.

Gospodin svima udijelio svoj blagoslov da sretno nastavimo raditi u njegovu Vinogradu!


 
Proslava Uznesenja Marijina - Velika Gospa

Na svetkovinu Uznesenja BDM – Velika Gospa – u četvrtak, 15. kolovoza slavlje svetih misa po nedjeljnom rasporedu: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Mogućnost za sv. ispovijed tijekom svetih misa.

Marijo, na nebo uznesena, moli za nas!

 
Ljetni raspored bogoslužja i druge obavijesti

Tijekom ljetnih mjeseci sljedeći je raspored bogoslužja i obavijesti:

Svete mise radnim danom: 7, 8 i 19 sati.

Svete mise nedjeljom: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Euharistijsko klanjanje četvrtkom: ne održava se do rujna.

Susreti vjerničkih zajednica i vjeronauk: ne održavaju se do mjeseca rujna.

Vrijeme župnog ureda / srpanj i kolovoz: 9 - 10 i 17 - 18 sati.

 

 
Proslava sv. Antuna i zahvalnica za vjeronaučnu i školsku godinu

Na blagdan sv. Antuna Padovanskog, 13. lipnja, u svetištu ćemo slaviti svete mise u 7, 8, 9 i svečanu misu u 19 sati. Preko sv. misa bit će prigoda za ispovijed. Na večernjoj misi u 19 sati sudjelovat će i naši najmlađi, naša djeca, na koju ćemo zazvati blagoslov po zagovoru sv. Ante. Bilo bi pohvalno i lijepo da nazoči što više djece i da u rukama donesu po jedan cvijet.

Gospodinu ćemo na kraju sv. mise zahvaliti za sve darove što nam ih je udijelio u protekloj vjeronaučnoj i školskoj godini, pjevajući Tebe Boga hvalimo!

 

 
Dječiji zbor i ministranti na Trsatu

P1050808

Naši najmlađi članovi župe, članovi Dječjeg zbora i ministranti, u proteklim su danima imali svoje pastoralne i rekreativne aktivnosti. Dječji zbor je sudjelovao na Zlatnoj harfi u Travnom, u subotu 18. svibnja, pod vodstvom s. Željke Čeko. U subotu, 8. lipnja isti su članovi Dječjeg zbora, kao i naši ministranti, imali zasluženi godišnji izlet - hodočašće na Trsat, pod vodstvom vikara fra Tina Labrovića. Gospodin udijelio svoj blagoslov za još predaniji rad naših najmlađih u župi.

Više...
 
Hodočašće u Aljmaš i Vukovar

DSC_0129

Hodočašće naše župe u marijansko svetište Aljmaš te mučenički grad Vukovar upriličeno bijaše u subotu, 8. lipnja. To bijaše blagoslovljen hod stopama vjere i mučeništva. Dva autobusa hodočasnika duhovno je pratio o. župnik i dvojica bogoslova iz naše župe, fra Ante i fra Mario. Hodočasnička mjesta bila su: Svetište Aljmaš, Borovo Naselje (crkva Gospe Fatimske), Vukovar (franjevačka crkva, Memorijalno groblje branitelja i stratište Ovčara) te svetište Ilača. Molitva i sjećanje na žrtvu ispunjala su srca svih nazočnih, a Božji blagoslov nije izostao.

Više...
 
Naši župljani u devetnici Srcu Isusovu u Palmotićevoj

U nedjelju, 2. lipnja, predstavnici naše župe sudjelovali su u devetnici Srcu Isusovu u Palmotićevoj. Župnik fra Nikica predvodio je večernju sv. misu, a članovi Mješovitog zbora, pod vodstvom prof. Martine Silić Gojčeta, predvodili su pjevanje na sv. misi. Bilo je i drugih naših župljana, uz prepunu crkvu Božjeg naroda. Štovanje Presv. Srca Isusova snažno je prisutno u srcima naših vjernika.

Neka ovaj zavjetni dan bude svima na rast u vjeri i ljubavi prema Kristu Gospodinu.

 

 
Proslava svetkovine Tijelova

U četvrtak, 30. svibnja svetkovina je predragocjenog Tijela i Krvi Kristove.

Svete mise slave se po nedjeljnom rasporedu: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Poslije svečane sv. mise u 19 sati na četiri mjesta u crkvi bit će blagoslov s Presvetim Sakramentom.

 

"Divnoj dakle tajni ovoj klanjajmo se smjerno mi".

 
Članovi Mješovitog zbora u Krasnom

SAM_6253

U subotu, 25. svibnja članovi Mješovitog zbora župe Majke Božje Lurdske imali su svoj jednodnevni izlet i duhovnu obnovu u Lici. Posjetili su svetište u Krasnom, gdje su pod okriljem majke Božje, proveli najveći dio dana. Posjetili su potom Gospić i Udbinu. U crkvi Hrvatskih mučenika molili su za vjeru Domovine i za sve stradale. Na povratku u Zagreb navratili su u Otočac. Doista, blagoslovljen dan obnove i druženja za sve!

Više...
 
Duhovsko bdijenje

P5180021

Od petka 10. svibnja do subote 18. svibnja održavala se devetnica Duhu Svetom. Svaku večer u našoj crkvi slavila se sv. misa u 19 sati, poslije koje se molila pobožnost devetnice Duhu Svetom. Molili smo za darove Svetoga Duha: mudrost, razum, savjet, znanje, pobožnost i strah Božji; za njegovu obranu i prosvijetljenje. Posljednjeg dana devetnice, u subotu 18. svibnja, održano je duhovsko bdijenje,  u kapeli Majke Božje Lurdske, na kojem je sudjelovalo stotinjak vjernika. U molitvi i pobožnosti proteklo je vrijeme bdijenja u čast Božjem Duhu.

Više...
 
Proslavljena sveta krizma u župi

 

DPP_0528

U subotu, 11. svibnja proslavljena je sv. krizma u župi. Svečano slavlje predvodio je i krizmu podijelio pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski. Svetom je sakramentu pristupilo 110 krizmanika. Duh Sveti bio svima na posvećenje i prosvijetljenje.

Više...
 
Započela devetnica Duhu Svetom

U petak, 10. svibnja započela je devetnica Duhu Svetom. Svaku večer u našoj crkvi slavimo sv. misu u 19 sati, poslije koje je pobožnost devetnice Duhu Svetom (19.30 sati). Molimo za darove Svetoga Duha: mudrost, razum, savjet, znanje, pobožnost i strah Božji; za njegovu obranu i prosvijetljenje. Posljednjeg dana devetnice, u subotu 18. svibnja, duhovsko bdijenje u 22 sata u kapeli Majke Božje Lurdske.

"Pošalji Duha svojega, Gospodine, i obnovi lice zemlje!"


 
Svibanjska pobožnost u Svetištu

P5080002

Mjesec svibanj posvećen je Blaženoj Djevici Mariji. Svaku večer u 18.30 sati, prije večernje sv. mise, molimo krunicu i pjevamo litanije u čast Majke Božje. Krunicu predvode svećenici, bogoslovi i djeca iz naše župe. U godini vjere, osobito molimo za vjeru u našim obiteljima, u župi i cijeloj Crkvi.

"Marijo, svibnja kraljice, moli za nas!"

Više...
 
Slavlje Prve sv. pričesti

IMG_1313

Naša župa proslavila je slavlje prve sv. pričesti – u nedjelju, 5. svibnja. Sto dvadeset osam (128) prvopričesnika prvi je put pristupilo Stolu Gospodnjem i primili su Tijelo Kristovo. Vođeni svojim roditeljima, vjeroučiteljima fra Tinom i s. Željkom, iskreno su i predano otvorili svoja srca Bogu. To je najblagoslovljeniji dar za njih, za njihove obitelji i cijelu župu. Radujmo se stoga s našim najmlađima, budimo im primjer i učimo od njih. Isus kaže „Pustite malene k meni...“

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 162

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 72 

Broj posjetitelja

DanasDanas80
Ovaj mjesecOvaj mjesec12623
SveukupnoSveukupno1548690
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting