Rim: Prihvaćena pozicija o krepostima o. fra Ante Antića

Komisija od devet konzultora (teologa perita) kongregacije za kauze svetih na svom zasjedanju 26. studenoga 2013. jednoglasno (9/9) je prihvatila i potvrdila Poziciju o krepostima sluge Božjega fra Ante Antića. Pozicija je službeni dokument Kongregacije za kauze svetih o glasu svetosti života, junačkom stupnju kreposti, svetoj smrti sluge Božjega oca fra Ante Antića. Sada slijedi tiskanje ocjene komisije – Vota o krepostima koji će biti predan kardinalu prefektu iste kongregacije, koji će potom sazvati kardinalsku komisiju, koja će nakon što prouči poziciju i vota proslijediti ih Svetom Ocu, koji onda odobrava proglašenje Dekreta o krepostima i kandidatu dodjeljuje naslov časni sluga Božji.

 

Više...
 
Kateheze za odrasle u prosincu

Tekuća pastoralna godina u cijeloj je zagrebačkoj nadbiskupiji posvećena katehezi odraslih. Time i naša župa sudjeluje i promiče pastoralne aktivnosti prema trajnoj formaciji odraslih vjernika, a u kontekstu aktualnoga mjesta i zadaća župe u Crkvi i društvu.

 

KATEHEZE U PROSINCU

Srijeda, 4. prosinca u 19.30 sati: kateheza župnikova, na temu "Odgovornost"

Utorak, 10. prosinca u 19.30 satikateheza nadbiskupa kard. Bozanića (izravni prijenos)

Kateheze se odvijaju u kapeli Majke Božje Lurdske!

Više...
 
Ususret održavanju ustavotvornog referenduma o Braku

 

POZIV BISKUPA HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE

POVODOM ODRŽAVANJA USTAVOTVORNOG REFERENDUMA O BRAKU

 

Draga braćo i sestre!

Na temelju potpisa koje je prikupila Građanska inicijativa "U ime obitelji" Hrvatski sabor odredio je da se 1. prosinca 2013. godine održi narodni ustavotvorni referendum o definiciji braka. Mi, biskupi Hrvatske biskupske konferencije pozivamo sve vjernike, kao i sve ljude dobre volje, da izađu na referendum te na pitanje: „Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca“ - odgovore ZA. To je u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima te s tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda i većine drugih hrvatskih građana. A potvrdnim odgovorom na referendumsko pitanje ne ugrožavaju se drugačija osobna opredjeljenja. I dok potičemo sve vjernike da iziđu na referendum, pozivamo ih neka mole za brak i obitelj, za mir i boljitak naše Domovine i svih njezinih građana.

 

Biskupi Hrvatske biskupske konferencije
Zagreb, 18. studenoga 2013.

Više...
 
Svi Sveti i Dušni dan

"I braća naša premila što mirno u snu spavaju, nek vječni život dobiju da tebe, Gospodine, mogu slaviti!"

 

Na svetkovinu Svih Svetih raspored bogoslužja u crkvi Majke Božje Lurdske: 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Na Dušni dan bogoslužja za pokojne: 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati. 

 

Počivali u miru Božjem! 

 
Naši župljani hodočastili sv. Franji Asiškomu

Subota i nedjelja, 26. i 27. listopada, jednom je dijelu naših župljana intenzivno bila u znaku osobe i djela sv. Franje Asiškoga. Naime, 55 hodočasnika, predvođenih duh. voditeljem fra Nikicom i bogoslovom fra Marijom, hodočastilo je u Asiz, na La Vernu i u Padovu. Subota je bila posvećena razgledavanju i duhovnom napajanju iz Asiza: crkva i grob sv. Klare, rodna kuća sv. Franje, katedrala sv. Rufina, bazilika sv. Franje i grob Sveca, crkva sv. Damjana, samotište Rivotorto te bazilika sv. Marije Anđeoske u Porziunculi. Poslije Asiza, krajem dana, naše je hodočasnike put odveo na "franjevačku Golgotu" – La Verna – mjesto gdje je sv. Franjo primio rane, 1224. godine. Tu su prenoćili te u nedjelju prije podne razgledali Svetište: crkva Gospe od anđela, kapela viđenja, Sasso Spico, put procesije, ćelija sv. Franje, kapela stigmata, kapela sv. Antuna i drugo. U poslijepodnevnim satima vrijeme je bilo posvećeno Padovi: svetište sv. Leopolda Mandića i svetište sv. Antuna Padovanskoga. Nadahnuti franjevačkim duhovnim porukama, naši su hodočasnici veselo i ispunjena srca završili hodočašće, povratkom svojim obiteljima oko pola noći.

Zagovor Serafskog Oca Franje bio svima na pomoć! 

 

 
Proslavljena nedjelja zahvalnosti za plodove zemelje

Na 28. nedjelju kroz godinu, 13. listopada, u crkvi Majke Božje Lurdske zahvalili smo Gospodinu za njegova dobročinstva i za plodove zemlje. Na svetoj misi u 9 sati djeca su Bogu prikazali svoje prinose i zahvale, fra Tino je imao prigodnu propovijed, a pjevački zbor sa s. Željkom sve je obogatio skladnim pjevanjem. Sa svetim Franjom, Bogu smo zahvalni za svekolika njegova dobročinstva i stoga mu kličemo "Hvaljen budi, Gospodine moj, sa svim stvorenjima svojim!" 

 

 
Ispraćaj fra Dinka Bekavca

DSCF1587

U nedjelju, 6. listopada u KBC Rebro preminuo je član našega samostana fra Dinko Bekavac (1953.-2013.). Ispraćaj našeg brata bio je u ponedjeljak, 7. listopada u 19 sati u crkvi Majke Božje Lurdske. Prije svete mise u crkvi se molila večernja molitva za pokojne i krunica. Svetu misu je predvodio gvardijan fra Mate Matić uz koncelebraciju svih svećenika iz samostan. Pjevanje je animirao župni zbor Majke Božje Lurdske. Sprovodni obredi su u utorak, 8. listopada u 15 sati u Imotskom. 

Više...
 
Proslava blagdana sv. oca Franje

P1010019_

Franjevačka obitelj u samostanu i župi Gospe Lurdske proslavila je Svetkovinu Serafskog oca sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja Franjevačkog reda, svoga Oca i Zaštitnika, a njima su se pridružili ostali duhovni sinovi i kćeri: časne sestre franjevke, Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež (Frama). Svečanu svetu misu u 19 sati predvodio je gvardijan fra Mate Matić uz koncelebraciju ostale braće iz samostana. Bratsko druženje nastavljeno je nakon svete mise u samostanskoj dvorani

Više...
 
Naši župljani na beatifikaciji bl. Miroslava Bulešića

aman2818652

U subotu, 28. rujna u Puli je uzdignut na čast oltara bl. Miroslav Bulešić, mučenik. Na beatifikaciji se okupilo mnoštvo vjernika. Hodočastili su i naši župljani (50 vjernika), predvođeni župnikom fra Nikicom. U 10 sati započeo je program priprave za slavlje, u 11 sati je započelo svečano misno slavlje, poslije kojega su naši hodočasnici imali slobodno vrijeme za razgledavanje Pule, a potom su nastavili hodočašće u Poreč, u Eufrazijevu baziliku, koja je na sve ostavila dubok dojam ljepote i starine. U molitvi i radosnom druženju protekao je cijeli dan koji će svima ostati u lijepom sjećanju. 

Više...
 
Sv. misa za ubijene fratre provincije Presvetog Otkupitelja

U utorak, 24. rujna obilježava se spomen na franjevce - mučenike provincije Presvetog Otkupitelja. U razdoblju od 1942. do 1948. godine ubijena su 43 franjevca splitske provincije (trojica su živjela i djelovala u samostanu Majke Božje Lurdske). Komemoracija mučeničke smrti i sv. misa zadušnica služit će se u 19 sati u našoj crkvi.

"Pokoj vječni daruj im, Gospodine!"

 

 
Proslavljen blagdan Uzvišenja sv. križa

U subotu, 14. rujna proslavili smo blagdan Uzvišenja sv. križa. U našoj crkvi večernji molitveni program započeo je sv. misom u 19 sati, poslije kojeg je uslijedila pobožnost čašćenja svetog križa Gospodinova. U molitvi i pjesmi meditirali smo pred križem. U pobožnosti su sudjelovale vjerničke skupine iz župe i drugi štovatelji.


"Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljamo tebe, jer si po svetom križu svijet otkupio" (sv. Franjo).

 

 
Pod vodstvom Duha Svetoga u novu školsku i vjeronaučnu godinu

P9160020 Misom i zazivom Duha Svetoga započeli smo novu školsku i vjeronaučnu godinu, u nedjelju 8. rujna. Na svetoj misi u 9 sati okupio se velik broj školske djece, predvođene roditeljima i vjeroučiteljima. Djeca su molitvom i pjesmom zazivala Božji blagoslov i pomoć Duha Svetoga. Misno je slavlje predvodio o. Župnik, a pjevali su članovi Dječjeg zbora naše župe. Gospodin bio na pomoć svima!

 

 
Hodočastili u Mariju Bistricu

P1060065

Na 282. zavjetnom hodočašću grada Zagreba u Mariju Bistricu, u nedjelju 8. rujna, sudjelovali su i naši župljani. Predvođeni župnim vikarom fra Tinom, pedesetak naših župljana obnovili su zavjet vjernosti Majci Božjoj. Središnje misno slavlje, kojem je prethodila pobožnost križnoga puta, započelo je u 11 sati. Predvodio ga je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Poslije svete mise hodočasnici su imali vrijeme za osobnu pobožnost i rekreaciju. Hodočasnički dan je završio oko 17 sati.

 

Više...
 
U pripravi za početak nove vjeronaučno-pastoralne i školske godine

Poslije pauze kroz srpanj i kolovoz, naša župa i svetište spremna je za početak nove pastoralno-vjeronaučne i školske godine, od početka mjeseca rujna. Pred nama su:


•    svakodnevne konventualne mise s jutarnjom molitvom iz časoslova te molitvene večeri  kojima je u središtu sv. misa i propovijed, a prije toga Gospina krunica,
•    pastoralni susreti s vjerničkim skupinama u župi,
•    biblijske večeri srijedom i klanjanje Presv.Ol. Sakramentu četvrtkom,
•    djelovanje župnog caritasa i skrbi za najpotrebnije u župi,
•    vjeronaučne kateheze za djecu, mlade i odrasle,
•    probe pjevanja naših zborova,
•    jesenska hodočašća i drugo.

Gospodin svima udijelio svoj blagoslov da sretno nastavimo raditi u njegovu Vinogradu!


 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54 

Broj posjetitelja

DanasDanas887
Ovaj mjesecOvaj mjesec18226
SveukupnoSveukupno1848034
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting