Blagoslov obitelji 2013./2014.

Dragi župljani, događaj blagoslova obitelji poseban je dan kada Krist po molitvi Crkve ulazi u Vaš dom. Blagoslov obitelji je izraz Vaše vjere i svjedočanstvo pripadnosti Rimokatoličkoj Crkvi. Blagoslov nije nešto što svećenik “obavlja sam”, nego je to opredjeljenje obitelji. Obitelj moli blagoslov. Ona se stavlja pod zaštitu Svevišnjega Boga. Otvorimo vrata svoga doma Božjem blagoslovu!

PRIJAVA I DOGOVOR  BLAGOSLOVA:

• Poslije svetih misa u sakristiji ili na vratariji samostana.
• Telefonom: 466 05 55 (8 - 12 i 16 - 18 sati).
• Elektronskom poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

VRIJEME BLAGOSLOVA OBITELJI:

• Radnim danom: 9 do 12 sati; 15 do 19.30 sati.
• Nedjeljom i svetkovinom: 15 do 20 sati. 

RASPORED BLAGOSLOVA PO ULICAMA (priložen raspored - Više...

Više...
 
Proslavljena obljetnica prijenosa Antićeva tijela u crkvu

U nedjelju, 15. prosinca u crkvi Majke Božje Lurdske proslavljena je 43. obljetnica prijenosa tijela Sluge Božjega fra Ante Antića s Mirogoja u crkvu. Večernje misno slavlje predvodio je, u zajedništvu s o. Vicepostulatorom, gvardijan fra Mate Matić. Svečanosti su pjevanjem doprinijeli Dječji zbor i Zbor mladih župe Gospe od Zdravlja iz Splita. Pod vodstvom fra Stipice Grgata i s. Zorislave Radić mladi su pjevanjem uzveličali misno slavlje, a poslije zajedničke molitve na grobu fra Ante Antića, uslijedila je kantata mo. Anđelka Klobučara "Smrt sv. Franje" koju su izveli splitski mladi. Svojim skladom, stručnošću i uvježbanošću obogatili su duhovni i kulturni program "Antićeve večeri", što su vjernici u crkvi popratili gromoglasnim pljeskom i zahvalnošću. 

 

 
Treća nedjelja došašća: Molitva treće svijeće

Molitva za prave vrijednosti

Danas, na treću nedjelju došašća, palim svijeću da Gospodin, Onaj koji dolazi, rasprši tamu našeg malodušja.

Isuse Kriste, Sine Boga živoga, pomozi nam da postanemo svjesni kolike nam nebrojene milosti daruješ.

Pomozi nam da shvatimo kako ljude želiš zagrliti našim srcem, utješiti našom blizinom, usmjeriti našim koracima, pomoći našim rukama i blagosloviti našim riječima. Podsjeti nas da smo baštinici darova tvoga Duha i da smo pozvani na svetost. 

Više...
 
Proslavljena svetkovina Bezgrješne i Dan župe

U nedjelju, 8. prosinca svečano smo proslavili svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM, kada ujedno slavimo i Dan župe Majke Božje Lurdske (osnovana 8. prosinca 1942.). Za svetkovinu smo se pripremali trodnevnicom - večernji molitveni program započinjao je u 18.30 sati krunicom, potom molitva trodnevnice i slavlje sv. mise. Prvoga dana trodnevnice uslijedila je poslije mise pobožnost klanjanja; drugoga dana proslava Nikolinja, a u predvečerje svetkovine pobožnost Majci Božjoj.

Svečano misno slavlje prigodom Dana župe proslavili smo u nedjelju, 8. prosinca u 10 sati. 

Svetu misu predvodio je, u zajedništvu sa o. župnikom i o. gvardijanom, fra Luka Livaja. 

 

 
Proslava Nikolinja za djecu

Proslavili smo spomendan sv. Nikole, biskupa, zaštitnika i razveselitelja naše djece. Proslava Nikolinja u našoj crkvi Majke Božje Lurdske započela je u 16 sati susretom s prvopričesnicima, programom i podjelom darova (90). U 17 sati u crkvi je upriličen susret s djecom predškolskog uzrasta, prigodni program i podjela darova. Članovi Dječjeg zbora sve su popratili prigodnim recitalom i pjesmom. Podjeljeno je oko 120 darova (sveukupno cijeli dan 210 paketića darova). Na slavu Bogu i na radost našoj djeci!

Sveti Nikola, moli za nas!

 

 
Rim: Prihvaćena pozicija o krepostima o. fra Ante Antića

Komisija od devet konzultora (teologa perita) kongregacije za kauze svetih na svom zasjedanju 26. studenoga 2013. jednoglasno (9/9) je prihvatila i potvrdila Poziciju o krepostima sluge Božjega fra Ante Antića. Pozicija je službeni dokument Kongregacije za kauze svetih o glasu svetosti života, junačkom stupnju kreposti, svetoj smrti sluge Božjega oca fra Ante Antića. Sada slijedi tiskanje ocjene komisije – Vota o krepostima koji će biti predan kardinalu prefektu iste kongregacije, koji će potom sazvati kardinalsku komisiju, koja će nakon što prouči poziciju i vota proslijediti ih Svetom Ocu, koji onda odobrava proglašenje Dekreta o krepostima i kandidatu dodjeljuje naslov časni sluga Božji.

 

Više...
 
Kateheze za odrasle u prosincu

Tekuća pastoralna godina u cijeloj je zagrebačkoj nadbiskupiji posvećena katehezi odraslih. Time i naša župa sudjeluje i promiče pastoralne aktivnosti prema trajnoj formaciji odraslih vjernika, a u kontekstu aktualnoga mjesta i zadaća župe u Crkvi i društvu.

 

KATEHEZE U PROSINCU

Srijeda, 4. prosinca u 19.30 sati: kateheza župnikova, na temu "Odgovornost"

Utorak, 10. prosinca u 19.30 satikateheza nadbiskupa kard. Bozanića (izravni prijenos)

Kateheze se odvijaju u kapeli Majke Božje Lurdske!

Više...
 
Ususret održavanju ustavotvornog referenduma o Braku

 

POZIV BISKUPA HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE

POVODOM ODRŽAVANJA USTAVOTVORNOG REFERENDUMA O BRAKU

 

Draga braćo i sestre!

Na temelju potpisa koje je prikupila Građanska inicijativa "U ime obitelji" Hrvatski sabor odredio je da se 1. prosinca 2013. godine održi narodni ustavotvorni referendum o definiciji braka. Mi, biskupi Hrvatske biskupske konferencije pozivamo sve vjernike, kao i sve ljude dobre volje, da izađu na referendum te na pitanje: „Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca“ - odgovore ZA. To je u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima te s tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda i većine drugih hrvatskih građana. A potvrdnim odgovorom na referendumsko pitanje ne ugrožavaju se drugačija osobna opredjeljenja. I dok potičemo sve vjernike da iziđu na referendum, pozivamo ih neka mole za brak i obitelj, za mir i boljitak naše Domovine i svih njezinih građana.

 

Biskupi Hrvatske biskupske konferencije
Zagreb, 18. studenoga 2013.

Više...
 
Svi Sveti i Dušni dan

"I braća naša premila što mirno u snu spavaju, nek vječni život dobiju da tebe, Gospodine, mogu slaviti!"

 

Na svetkovinu Svih Svetih raspored bogoslužja u crkvi Majke Božje Lurdske: 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Na Dušni dan bogoslužja za pokojne: 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati. 

 

Počivali u miru Božjem! 

 
Naši župljani hodočastili sv. Franji Asiškomu

Subota i nedjelja, 26. i 27. listopada, jednom je dijelu naših župljana intenzivno bila u znaku osobe i djela sv. Franje Asiškoga. Naime, 55 hodočasnika, predvođenih duh. voditeljem fra Nikicom i bogoslovom fra Marijom, hodočastilo je u Asiz, na La Vernu i u Padovu. Subota je bila posvećena razgledavanju i duhovnom napajanju iz Asiza: crkva i grob sv. Klare, rodna kuća sv. Franje, katedrala sv. Rufina, bazilika sv. Franje i grob Sveca, crkva sv. Damjana, samotište Rivotorto te bazilika sv. Marije Anđeoske u Porziunculi. Poslije Asiza, krajem dana, naše je hodočasnike put odveo na "franjevačku Golgotu" – La Verna – mjesto gdje je sv. Franjo primio rane, 1224. godine. Tu su prenoćili te u nedjelju prije podne razgledali Svetište: crkva Gospe od anđela, kapela viđenja, Sasso Spico, put procesije, ćelija sv. Franje, kapela stigmata, kapela sv. Antuna i drugo. U poslijepodnevnim satima vrijeme je bilo posvećeno Padovi: svetište sv. Leopolda Mandića i svetište sv. Antuna Padovanskoga. Nadahnuti franjevačkim duhovnim porukama, naši su hodočasnici veselo i ispunjena srca završili hodočašće, povratkom svojim obiteljima oko pola noći.

Zagovor Serafskog Oca Franje bio svima na pomoć! 

 

 
Proslavljena nedjelja zahvalnosti za plodove zemelje

Na 28. nedjelju kroz godinu, 13. listopada, u crkvi Majke Božje Lurdske zahvalili smo Gospodinu za njegova dobročinstva i za plodove zemlje. Na svetoj misi u 9 sati djeca su Bogu prikazali svoje prinose i zahvale, fra Tino je imao prigodnu propovijed, a pjevački zbor sa s. Željkom sve je obogatio skladnim pjevanjem. Sa svetim Franjom, Bogu smo zahvalni za svekolika njegova dobročinstva i stoga mu kličemo "Hvaljen budi, Gospodine moj, sa svim stvorenjima svojim!" 

 

 
Ispraćaj fra Dinka Bekavca

DSCF1587

U nedjelju, 6. listopada u KBC Rebro preminuo je član našega samostana fra Dinko Bekavac (1953.-2013.). Ispraćaj našeg brata bio je u ponedjeljak, 7. listopada u 19 sati u crkvi Majke Božje Lurdske. Prije svete mise u crkvi se molila večernja molitva za pokojne i krunica. Svetu misu je predvodio gvardijan fra Mate Matić uz koncelebraciju svih svećenika iz samostan. Pjevanje je animirao župni zbor Majke Božje Lurdske. Sprovodni obredi su u utorak, 8. listopada u 15 sati u Imotskom. 

Više...
 
Proslava blagdana sv. oca Franje

P1010019_

Franjevačka obitelj u samostanu i župi Gospe Lurdske proslavila je Svetkovinu Serafskog oca sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja Franjevačkog reda, svoga Oca i Zaštitnika, a njima su se pridružili ostali duhovni sinovi i kćeri: časne sestre franjevke, Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež (Frama). Svečanu svetu misu u 19 sati predvodio je gvardijan fra Mate Matić uz koncelebraciju ostale braće iz samostana. Bratsko druženje nastavljeno je nakon svete mise u samostanskoj dvorani

Više...
 
Naši župljani na beatifikaciji bl. Miroslava Bulešića

aman2818652

U subotu, 28. rujna u Puli je uzdignut na čast oltara bl. Miroslav Bulešić, mučenik. Na beatifikaciji se okupilo mnoštvo vjernika. Hodočastili su i naši župljani (50 vjernika), predvođeni župnikom fra Nikicom. U 10 sati započeo je program priprave za slavlje, u 11 sati je započelo svečano misno slavlje, poslije kojega su naši hodočasnici imali slobodno vrijeme za razgledavanje Pule, a potom su nastavili hodočašće u Poreč, u Eufrazijevu baziliku, koja je na sve ostavila dubok dojam ljepote i starine. U molitvi i radosnom druženju protekao je cijeli dan koji će svima ostati u lijepom sjećanju. 

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 164

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 133 

Broj posjetitelja

DanasDanas286
Ovaj mjesecOvaj mjesec25150
SveukupnoSveukupno1631002
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting