Članovi Mješovitog zbora u Krasnom

SAM_6253

U subotu, 25. svibnja članovi Mješovitog zbora župe Majke Božje Lurdske imali su svoj jednodnevni izlet i duhovnu obnovu u Lici. Posjetili su svetište u Krasnom, gdje su pod okriljem majke Božje, proveli najveći dio dana. Posjetili su potom Gospić i Udbinu. U crkvi Hrvatskih mučenika molili su za vjeru Domovine i za sve stradale. Na povratku u Zagreb navratili su u Otočac. Doista, blagoslovljen dan obnove i druženja za sve!

Više...
 
Duhovsko bdijenje

P5180021

Od petka 10. svibnja do subote 18. svibnja održavala se devetnica Duhu Svetom. Svaku večer u našoj crkvi slavila se sv. misa u 19 sati, poslije koje se molila pobožnost devetnice Duhu Svetom. Molili smo za darove Svetoga Duha: mudrost, razum, savjet, znanje, pobožnost i strah Božji; za njegovu obranu i prosvijetljenje. Posljednjeg dana devetnice, u subotu 18. svibnja, održano je duhovsko bdijenje,  u kapeli Majke Božje Lurdske, na kojem je sudjelovalo stotinjak vjernika. U molitvi i pobožnosti proteklo je vrijeme bdijenja u čast Božjem Duhu.

Više...
 
Proslavljena sveta krizma u župi

 

DPP_0528

U subotu, 11. svibnja proslavljena je sv. krizma u župi. Svečano slavlje predvodio je i krizmu podijelio pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski. Svetom je sakramentu pristupilo 110 krizmanika. Duh Sveti bio svima na posvećenje i prosvijetljenje.

Više...
 
Započela devetnica Duhu Svetom

U petak, 10. svibnja započela je devetnica Duhu Svetom. Svaku večer u našoj crkvi slavimo sv. misu u 19 sati, poslije koje je pobožnost devetnice Duhu Svetom (19.30 sati). Molimo za darove Svetoga Duha: mudrost, razum, savjet, znanje, pobožnost i strah Božji; za njegovu obranu i prosvijetljenje. Posljednjeg dana devetnice, u subotu 18. svibnja, duhovsko bdijenje u 22 sata u kapeli Majke Božje Lurdske.

"Pošalji Duha svojega, Gospodine, i obnovi lice zemlje!"


 
Svibanjska pobožnost u Svetištu

P5080002

Mjesec svibanj posvećen je Blaženoj Djevici Mariji. Svaku večer u 18.30 sati, prije večernje sv. mise, molimo krunicu i pjevamo litanije u čast Majke Božje. Krunicu predvode svećenici, bogoslovi i djeca iz naše župe. U godini vjere, osobito molimo za vjeru u našim obiteljima, u župi i cijeloj Crkvi.

"Marijo, svibnja kraljice, moli za nas!"

Više...
 
Slavlje Prve sv. pričesti

IMG_1313

Naša župa proslavila je slavlje prve sv. pričesti – u nedjelju, 5. svibnja. Sto dvadeset osam (128) prvopričesnika prvi je put pristupilo Stolu Gospodnjem i primili su Tijelo Kristovo. Vođeni svojim roditeljima, vjeroučiteljima fra Tinom i s. Željkom, iskreno su i predano otvorili svoja srca Bogu. To je najblagoslovljeniji dar za njih, za njihove obitelji i cijelu župu. Radujmo se stoga s našim najmlađima, budimo im primjer i učimo od njih. Isus kaže „Pustite malene k meni...“

Više...
 
Voditelji Župnog caritasa u Banjalučkoj biskupiji

U subotu, 20. travnja voditelji Caritasa župe Majke Božje Lurdske posjetili su Banjalučku biskupiju. To bijaše plodonosan dan duhovne obnove i godišnjeg izleta za dvanaest članova – volontera, predvođenih župnikom fra Nikicom. U Banja Luci ih je najprije primio pomoćni biskup mons. fra Marko Semren i upoznao goste sa životom Mjesne Crkve i našeg naroda. U poslijepodnevnim satima razgledali su franjevački samostan na Petrićevcu i trapističku opatiju u Banja Luci. Ispunjeni Božjim mirom i nadahnućem za još aktivnije i predanije djelovanje u našoj župi završili su ovaj jednodnevni izlet i obnovu.

 
Utorci u čast sv. Antunu

Pobožnost "Trinaest utoraka u čast sv. Antunu" odvija se u našoj crkvi s izrazitim štovanjem vjernika (utorkom u 19 sati). To je zavjetni dan velikog broja štovatelja koji se Bogu utječu po zagovoru sv. Ante. Misno slavlje s prigodnom propovijedi, a potom pobožnost pred Svečevim oltarom predvodi župnik fra Nikica. Svetom Antunu utječemo se za prevažne potrebe našeg svakodnevnog životnog hoda, a ponajviše da budemo i ostanemo pravi Kristovi nasljedovatelji.

 
Tjedan molitve za duhovna zvanja

(15. - 21. travnja 2013.)

 

U tjednu smo molitve za duhovna zvanja, koji se u Crkvi obilježava od treće do četvrte uskrsne nedjelje (15. do 21. travnja). Isus je rekao: "Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju" (Lk 10,2). Pridružimo se molitvi Crkve.

U crkvi Majke Božje Lurdske svaku večer tijekom večernje mise u 19 sati molimo za duhovna zvanja u Crkvi.

Ako ne znamo kako osobno moliti, donosimo nekoliko molitvenih primjera:

Više...
 
Svetkovina Blagovijesti i nastavak poslijeblagdanskih aktivnosti u župi

U ponedjeljak, 8. travnja svetkovina Blagovijesti (zapriječena za slavlje 25. ožujka poradi Velikog tjedna i Uskrsne osmine).

Svete mise u svetištu i župi: 7, 8, 9 i 19 sati.

 

Ovom svetkovinom nastavljaju se

redovite tjedne aktivnosti, pobožnosti i susreti

u župi Majke Božje Lurdske:

 

 

 

·         utorkom: pobožnost "trinaest utoraka u čast sv. Antuna" poslije sv. mise u 19 sati,

·         srijedom: dežurstvo župnog caritasa (18 sati) te biblijska večer poslije sv. mise u 19 sati (kapela),

·         četvrtkom: vjeronaučni susreti s krizmanicima te pobožnost Euharistijskog klanjanja poslije sv. mise u 19 sati,

·         petkom: vjeronaučni susreti za prvopričesnike i susreti Frame,

·        subotom: susreti s prvopričesnicima, krizmanicima, ministrantima te dječjim zborom,

·        Nastavljaju se redovite probe pjevanja, susreti Franjevačkog svjetovnog reda te volonterska djelovanja u župi.

 

 
Slavlje Uskrsnuća Gospodinova

SV. MISE U SVETIŠTU: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Blagoslov uskrsnih jela poslije svake sv. mise.

 

Isus Krist je uskrsnuo: pokazao je da je život nad smrću, ljubav nad mržnjom.

Uskrsli Kriste, siđi u noći ovog našeg svijeta

i izvedi na svjetlo i život sve one koji lutaju u tami.

Za ljude si, Kriste, uskrsnuo: da se obratimo i da se u tebe pouzdamo.

Gospodine, izvore života, uskrisi na život svakog čovjeka,

svaku obitelj i cijelu našu domovinu Hrvatsku!

 

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS,

ŽELI VAM OSOBLJE SAMOSTANA I ŽUPE

MAJKE BOŽJE LURDSKE! 

 

 
Raspored kroz Veliki i Sveti Tjedan

Pred nama su veliki i sveti dani Isusove muke, smrti i uskrsnuća. Toliko me ljubi da dragovoljno odlazi u smrt? Tko sam ja da Svevišnji žrtvuje Jedinorođenoga za spasenje moje grješne duše? Patnje cijeloga svijeta Taj je uzeo na sebe da bi čovjeku osigurao Vječnost. Isus kojeg poznajem nije bezdušni gospodar, naprotiv, on je Prijatelj, on je Ljubav i Blagost.

Više...
 
Duhovna obnova naših župljana u Ludbregu

U svetom korizmenom vremenu dio naših župljana (pedeset), predvođeni o. župnikom, hodočastili su u euharistijsko svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, u subotu 16. ožujka. To bijaše jednodnevna duhovna obnova svima nazočnima. Po dolasku u Svetište najprije je uslijedila pobožnost križnoga puta, potom euharistijsko slavlje i upoznavanje sa poviješću svetišta. Vrijeme osobne pobožnosti pred relikvijom Presvete Krvi Kristove bijaše najdragocjenije za sve. U poslijepodnevnim satima naši su hodočasnici posjetili grkokatoličku katedralu u Križevcima i upoznali se sa životom i djelovanjem mjesne crkve. Ispunjeni divljenjem prema svemu, s osjećajima blagoslova Božjega, naši su se hodočasnici radosni vratili u svoje domove.

 

 
Blagoslov i Božja milost našem novom papi Franji

Bog je svojoj Crkvi poslao novog Vrhovnog pastira, Papu Franju. Neka je blagoslovljen početak njegova služenja Crkvi. Neka ga prati zagovor Djevice Marije i svetoga Franje Asiškoga!

 

Sveta misa zahvalnica za novog Papu proslavljena je u našoj crkvi

u nedjelju, 17. ožujka u 10 sati.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 157

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67 

Broj posjetitelja

DanasDanas141
Ovaj mjesecOvaj mjesec15920
SveukupnoSveukupno1386735
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting