Četvrtak, 20. veljače: Sv. Franjo i Jacinta iz Fatime

U Covi da Iria, Portugalu, nakon što im se tri puta ukazao Anđeo mira (zvan i Anđeo Portugala) djeci – Franji, Jacinti i Luciji ukazala se gospođa u bijeloj haljini koja je sebe nazvala Gospom od Krunice. Javljala im se svakog 13. u mjesecu od svibnja do listopada 1917.

Nitko od troje djece nije znao pisati ni čitati, pripadali su dvjema skromnim obiteljima iz malenoga dijela Fatime.
Prvo se Gospino ukazanje zbilo 13. svibnja. Gospa se predstavila dječici, koja su je u šoku promatrala, riječima: „Dolazim s neba. Dolazite ovdje šest mjeseci zaredom, svakog 13. Onda ću Vam reći tko sam.“

Više...
 
Svečano proslavljena Majka Božja Lurdska

Svetkovina Majke Božje Lurdske (11. veljače 2014.) svečano je proslavljena u istoimenoj crkvi u Zagrebu. Za svetkovinu su se župljani i brojni vjernici pripremali devetnicom (2. – 10. veljače), koju su predvodili: don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu, dr. don Ivan Bodrožić, prof. na KBF- u u Zagrebu te dr. fra Luka Tomašević, prof. na KBF-u u Splitu. Svaku večer pjevanje je predvodio jedan od zborova župe i svetišta (Dječji zbor, Zbor fra Ante Antića, Zbor Frame i Mješoviti veliki zbor). Devetnica je u životima vjernika, koji su svaku večer ispunjali crkvu do posljednjeg mjesta, stvarala pravu duhovnu pripravu za proslavu Zaštitnice župe i svetišta.

Više...
 
Svetkovina Majke Božje Lurdske

U crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu

(Ul. Kralja Zvonimira)

slavi se svetkovina Zaštitnice župe i Svetišta.

Ispovijedanje: 6.45 - 12.00; 15.30 do 19.30 sati.

Misna slavlja prije podne: 7, 8, 9, 10, 11.30 sati.

Sveta misa za bolesnike: 16 sati

(poslije sv. mise teži bolesnici pristupit će

sakramentu bolesničkog pomazanja).

Svečana koncelebrirana misa u 19 sati

(predvodi mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački).

 

Usred Zagreba podignut je 1936. godine hram Majci Božjoj Lurdskoj - Kraljici Hrvata, kao "sinovska odanost za bezbrojna dobročinstva", uzdajući se da će Ona biti i ostati "zalog sretnije budućnosti hrvatskoga naroda na ovoj zemlji i jamstvo vječnog spasa pred licem Majke Božje u Vječnoj Domovini" (iz Povelje u kamenu temeljcu crkve). 

 
Papina poruka za Dan bolesnika

Draga braćo i sestre!
U prigodi 22. Svjetskog dana bolesnika koji ove godine ima za temu Vjera i ljubav: “I mi smo dužni živote položiti za braću” (1 Iv 3, 16), obraćam se na poseban način bolesnicima i svima onima koji im pružaju pomoć i njegu. Crkva u vama, dragi bolesnici, prepoznaje posebnu Kristovu prisutnost. To je istina. Kada trpimo on je uz nas, štoviše, on je u našem trpljenju. On zajedno s nama nosi njegov teret i otkriva mu smisao.

Više...
 
Spomendan bl. Alojzija Stepinca, mučenika

U našoj crkvi proslavit ćemo spomendan bl. Alojzija Stepinca na večernjoj misi u 19 sati. Proslava se odvija u okviru devetnice Majci Božjoj Lurdskoj (molitveni program u 18.15 sati).

Životopis bl. Alojzija Stepinca

Alojzije Stepinac peto je od osmero djece, rodio se 8. svibnja 1898. u selu Brezariću u župi Krašić. Pučku školu završio je u Krašiću, a od 1909. kao pitomac Nadbiskupijskog sjemeništa pohađao je gornjogradsku klasičnu gimnaziju. Nakon 6. razreda prijavljuje se kao kandidat za svećeništvo. Maturirao je 28. lipnja 1916. u skraćenom školskom roku, nakon čega je mobiliziran u austrijsku vojsku.

Više...
 
Započela Devetnica Majci Božjoj Lurdskoj

U nedjelju, 2. veljače - blagdan Svijećnice - u svetištu i župi Majke Božje Lurdske

započela je Devetnica Nebeskoj Zaštitnici, Gospi Lurdskoj.

Molitveni program upriličuje se svaku večer, s početkom u 18.15 sati:

krunica i molitva Devetnice.

U 19 sati slavlje je svete mise

(predvode: don Damir Stojić, dr. don Ivan Bodrožić i dr. fra Luka Tomašević). 

Više...
 
54. teološko - pastoralni tjedan u Zagrebu

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirao je 54. teološko-pastoralni tjedan s temom "Siromašna Crkva - Crkva za siromašne u novoj evangelizaciji" koji se održaje od 28. do 30. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu, Voćarska 106 u Zagrebu.
Otvaranje TPT-a je u utorak, 28. siječnja u 9 sati. Uvodnu riječ uputit će dekan KBF-a prof. dr. sc. Tonči Matulić, nakon čega slijede pozdravi. Prvo predavanje "Crkva pred izazovima siromaštva u novoj evangelizaciji" održat će dr. sc. Tomislav Kovač. Euharistijsko slavlje u podne predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Više...
 
Poruka Svetoga oca pape Franje

"Prošle subote je započela Molitvena osmina za jedinstvo kršćana, koja će završiti iduće subote, na blagdan Obraćenja svetog Pavla apostola. U toj dragocjenoj duhovnoj inicijativi kršćanske zajednice sudjeluju više od stotinu godina. Riječ je o vremenu posvećenom molitvi za jedinstvo svih kršćana, prema Kristovoj želji “da svi budu jedno” (Iv 17, 21). Svake godine jedna od ekumenskih skupina predlaže temu i priprema materijale za Molitvenu osminu. Ove godine su te materijale priredile Crkve i crkvene zajednice iz Kanade a referiraju se na pitanje koje je Sveti Pavao uputio korintskim kršćanima: “Zar je Krist razdijeljen?” (1 Kor 1, 13).

Više...
 
Župna statistika za 2013. godinu

Donosimo prikaz statistike župe Majke Božje Lurdske za 2013. godinu.

Statistika uključuje: 

broj krštenih, prvopričesnika, krizmanika, vjenčanih, preminulih i blagoslov obitelji. 

Više...
 
Blagoslov obitelji 2013./2014.

Dragi župljani, događaj blagoslova obitelji poseban je dan kada Krist po molitvi Crkve ulazi u Vaš dom. Blagoslov obitelji je izraz Vaše vjere i svjedočanstvo pripadnosti Rimokatoličkoj Crkvi. Blagoslov nije nešto što svećenik “obavlja sam”, nego je to opredjeljenje obitelji. Obitelj moli blagoslov. Ona se stavlja pod zaštitu Svevišnjega Boga. Otvorimo vrata svoga doma Božjem blagoslovu!

PRIJAVA I DOGOVOR  BLAGOSLOVA:

• Poslije svetih misa u sakristiji ili na vratariji samostana.
• Telefonom: 466 05 55 (8 - 12 i 16 - 18 sati).
• Elektronskom poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

VRIJEME BLAGOSLOVA OBITELJI:

• Radnim danom: 9 do 12 sati; 15 do 19.30 sati.
• Nedjeljom i svetkovinom: 15 do 20 sati. 

RASPORED BLAGOSLOVA PO ULICAMA (priložen raspored - Više...

Više...
 
Proslavljena obljetnica prijenosa Antićeva tijela u crkvu

U nedjelju, 15. prosinca u crkvi Majke Božje Lurdske proslavljena je 43. obljetnica prijenosa tijela Sluge Božjega fra Ante Antića s Mirogoja u crkvu. Večernje misno slavlje predvodio je, u zajedništvu s o. Vicepostulatorom, gvardijan fra Mate Matić. Svečanosti su pjevanjem doprinijeli Dječji zbor i Zbor mladih župe Gospe od Zdravlja iz Splita. Pod vodstvom fra Stipice Grgata i s. Zorislave Radić mladi su pjevanjem uzveličali misno slavlje, a poslije zajedničke molitve na grobu fra Ante Antića, uslijedila je kantata mo. Anđelka Klobučara "Smrt sv. Franje" koju su izveli splitski mladi. Svojim skladom, stručnošću i uvježbanošću obogatili su duhovni i kulturni program "Antićeve večeri", što su vjernici u crkvi popratili gromoglasnim pljeskom i zahvalnošću. 

 

 
Treća nedjelja došašća: Molitva treće svijeće

Molitva za prave vrijednosti

Danas, na treću nedjelju došašća, palim svijeću da Gospodin, Onaj koji dolazi, rasprši tamu našeg malodušja.

Isuse Kriste, Sine Boga živoga, pomozi nam da postanemo svjesni kolike nam nebrojene milosti daruješ.

Pomozi nam da shvatimo kako ljude želiš zagrliti našim srcem, utješiti našom blizinom, usmjeriti našim koracima, pomoći našim rukama i blagosloviti našim riječima. Podsjeti nas da smo baštinici darova tvoga Duha i da smo pozvani na svetost. 

Više...
 
Proslavljena svetkovina Bezgrješne i Dan župe

U nedjelju, 8. prosinca svečano smo proslavili svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM, kada ujedno slavimo i Dan župe Majke Božje Lurdske (osnovana 8. prosinca 1942.). Za svetkovinu smo se pripremali trodnevnicom - večernji molitveni program započinjao je u 18.30 sati krunicom, potom molitva trodnevnice i slavlje sv. mise. Prvoga dana trodnevnice uslijedila je poslije mise pobožnost klanjanja; drugoga dana proslava Nikolinja, a u predvečerje svetkovine pobožnost Majci Božjoj.

Svečano misno slavlje prigodom Dana župe proslavili smo u nedjelju, 8. prosinca u 10 sati. 

Svetu misu predvodio je, u zajedništvu sa o. župnikom i o. gvardijanom, fra Luka Livaja. 

 

 
Proslava Nikolinja za djecu

Proslavili smo spomendan sv. Nikole, biskupa, zaštitnika i razveselitelja naše djece. Proslava Nikolinja u našoj crkvi Majke Božje Lurdske započela je u 16 sati susretom s prvopričesnicima, programom i podjelom darova (90). U 17 sati u crkvi je upriličen susret s djecom predškolskog uzrasta, prigodni program i podjela darova. Članovi Dječjeg zbora sve su popratili prigodnim recitalom i pjesmom. Podjeljeno je oko 120 darova (sveukupno cijeli dan 210 paketića darova). Na slavu Bogu i na radost našoj djeci!

Sveti Nikola, moli za nas!

 

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46 

Broj posjetitelja

DanasDanas97
Ovaj mjesecOvaj mjesec11085
SveukupnoSveukupno1868005
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting