Naši župljani na beatifikaciji bl. Miroslava Bulešića

aman2818652

U subotu, 28. rujna u Puli je uzdignut na čast oltara bl. Miroslav Bulešić, mučenik. Na beatifikaciji se okupilo mnoštvo vjernika. Hodočastili su i naši župljani (50 vjernika), predvođeni župnikom fra Nikicom. U 10 sati započeo je program priprave za slavlje, u 11 sati je započelo svečano misno slavlje, poslije kojega su naši hodočasnici imali slobodno vrijeme za razgledavanje Pule, a potom su nastavili hodočašće u Poreč, u Eufrazijevu baziliku, koja je na sve ostavila dubok dojam ljepote i starine. U molitvi i radosnom druženju protekao je cijeli dan koji će svima ostati u lijepom sjećanju. 

Više...
 
Sv. misa za ubijene fratre provincije Presvetog Otkupitelja

U utorak, 24. rujna obilježava se spomen na franjevce - mučenike provincije Presvetog Otkupitelja. U razdoblju od 1942. do 1948. godine ubijena su 43 franjevca splitske provincije (trojica su živjela i djelovala u samostanu Majke Božje Lurdske). Komemoracija mučeničke smrti i sv. misa zadušnica služit će se u 19 sati u našoj crkvi.

"Pokoj vječni daruj im, Gospodine!"

 

 
Proslavljen blagdan Uzvišenja sv. križa

U subotu, 14. rujna proslavili smo blagdan Uzvišenja sv. križa. U našoj crkvi večernji molitveni program započeo je sv. misom u 19 sati, poslije kojeg je uslijedila pobožnost čašćenja svetog križa Gospodinova. U molitvi i pjesmi meditirali smo pred križem. U pobožnosti su sudjelovale vjerničke skupine iz župe i drugi štovatelji.


"Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljamo tebe, jer si po svetom križu svijet otkupio" (sv. Franjo).

 

 
Pod vodstvom Duha Svetoga u novu školsku i vjeronaučnu godinu

P9160020 Misom i zazivom Duha Svetoga započeli smo novu školsku i vjeronaučnu godinu, u nedjelju 8. rujna. Na svetoj misi u 9 sati okupio se velik broj školske djece, predvođene roditeljima i vjeroučiteljima. Djeca su molitvom i pjesmom zazivala Božji blagoslov i pomoć Duha Svetoga. Misno je slavlje predvodio o. Župnik, a pjevali su članovi Dječjeg zbora naše župe. Gospodin bio na pomoć svima!

 

 
Hodočastili u Mariju Bistricu

P1060065

Na 282. zavjetnom hodočašću grada Zagreba u Mariju Bistricu, u nedjelju 8. rujna, sudjelovali su i naši župljani. Predvođeni župnim vikarom fra Tinom, pedesetak naših župljana obnovili su zavjet vjernosti Majci Božjoj. Središnje misno slavlje, kojem je prethodila pobožnost križnoga puta, započelo je u 11 sati. Predvodio ga je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Poslije svete mise hodočasnici su imali vrijeme za osobnu pobožnost i rekreaciju. Hodočasnički dan je završio oko 17 sati.

 

Više...
 
U pripravi za početak nove vjeronaučno-pastoralne i školske godine

Poslije pauze kroz srpanj i kolovoz, naša župa i svetište spremna je za početak nove pastoralno-vjeronaučne i školske godine, od početka mjeseca rujna. Pred nama su:


•    svakodnevne konventualne mise s jutarnjom molitvom iz časoslova te molitvene večeri  kojima je u središtu sv. misa i propovijed, a prije toga Gospina krunica,
•    pastoralni susreti s vjerničkim skupinama u župi,
•    biblijske večeri srijedom i klanjanje Presv.Ol. Sakramentu četvrtkom,
•    djelovanje župnog caritasa i skrbi za najpotrebnije u župi,
•    vjeronaučne kateheze za djecu, mlade i odrasle,
•    probe pjevanja naših zborova,
•    jesenska hodočašća i drugo.

Gospodin svima udijelio svoj blagoslov da sretno nastavimo raditi u njegovu Vinogradu!


 
Proslava Uznesenja Marijina - Velika Gospa

Na svetkovinu Uznesenja BDM – Velika Gospa – u četvrtak, 15. kolovoza slavlje svetih misa po nedjeljnom rasporedu: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Mogućnost za sv. ispovijed tijekom svetih misa.

Marijo, na nebo uznesena, moli za nas!

 
Ljetni raspored bogoslužja i druge obavijesti

Tijekom ljetnih mjeseci sljedeći je raspored bogoslužja i obavijesti:

Svete mise radnim danom: 7, 8 i 19 sati.

Svete mise nedjeljom: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Euharistijsko klanjanje četvrtkom: ne održava se do rujna.

Susreti vjerničkih zajednica i vjeronauk: ne održavaju se do mjeseca rujna.

Vrijeme župnog ureda / srpanj i kolovoz: 9 - 10 i 17 - 18 sati.

 

 
Proslava sv. Antuna i zahvalnica za vjeronaučnu i školsku godinu

Na blagdan sv. Antuna Padovanskog, 13. lipnja, u svetištu ćemo slaviti svete mise u 7, 8, 9 i svečanu misu u 19 sati. Preko sv. misa bit će prigoda za ispovijed. Na večernjoj misi u 19 sati sudjelovat će i naši najmlađi, naša djeca, na koju ćemo zazvati blagoslov po zagovoru sv. Ante. Bilo bi pohvalno i lijepo da nazoči što više djece i da u rukama donesu po jedan cvijet.

Gospodinu ćemo na kraju sv. mise zahvaliti za sve darove što nam ih je udijelio u protekloj vjeronaučnoj i školskoj godini, pjevajući Tebe Boga hvalimo!

 

 
Dječiji zbor i ministranti na Trsatu

P1050808

Naši najmlađi članovi župe, članovi Dječjeg zbora i ministranti, u proteklim su danima imali svoje pastoralne i rekreativne aktivnosti. Dječji zbor je sudjelovao na Zlatnoj harfi u Travnom, u subotu 18. svibnja, pod vodstvom s. Željke Čeko. U subotu, 8. lipnja isti su članovi Dječjeg zbora, kao i naši ministranti, imali zasluženi godišnji izlet - hodočašće na Trsat, pod vodstvom vikara fra Tina Labrovića. Gospodin udijelio svoj blagoslov za još predaniji rad naših najmlađih u župi.

Više...
 
Hodočašće u Aljmaš i Vukovar

DSC_0129

Hodočašće naše župe u marijansko svetište Aljmaš te mučenički grad Vukovar upriličeno bijaše u subotu, 8. lipnja. To bijaše blagoslovljen hod stopama vjere i mučeništva. Dva autobusa hodočasnika duhovno je pratio o. župnik i dvojica bogoslova iz naše župe, fra Ante i fra Mario. Hodočasnička mjesta bila su: Svetište Aljmaš, Borovo Naselje (crkva Gospe Fatimske), Vukovar (franjevačka crkva, Memorijalno groblje branitelja i stratište Ovčara) te svetište Ilača. Molitva i sjećanje na žrtvu ispunjala su srca svih nazočnih, a Božji blagoslov nije izostao.

Više...
 
Naši župljani u devetnici Srcu Isusovu u Palmotićevoj

U nedjelju, 2. lipnja, predstavnici naše župe sudjelovali su u devetnici Srcu Isusovu u Palmotićevoj. Župnik fra Nikica predvodio je večernju sv. misu, a članovi Mješovitog zbora, pod vodstvom prof. Martine Silić Gojčeta, predvodili su pjevanje na sv. misi. Bilo je i drugih naših župljana, uz prepunu crkvu Božjeg naroda. Štovanje Presv. Srca Isusova snažno je prisutno u srcima naših vjernika.

Neka ovaj zavjetni dan bude svima na rast u vjeri i ljubavi prema Kristu Gospodinu.

 

 
Proslava svetkovine Tijelova

U četvrtak, 30. svibnja svetkovina je predragocjenog Tijela i Krvi Kristove.

Svete mise slave se po nedjeljnom rasporedu: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Poslije svečane sv. mise u 19 sati na četiri mjesta u crkvi bit će blagoslov s Presvetim Sakramentom.

 

"Divnoj dakle tajni ovoj klanjajmo se smjerno mi".

 
Članovi Mješovitog zbora u Krasnom

SAM_6253

U subotu, 25. svibnja članovi Mješovitog zbora župe Majke Božje Lurdske imali su svoj jednodnevni izlet i duhovnu obnovu u Lici. Posjetili su svetište u Krasnom, gdje su pod okriljem majke Božje, proveli najveći dio dana. Posjetili su potom Gospić i Udbinu. U crkvi Hrvatskih mučenika molili su za vjeru Domovine i za sve stradale. Na povratku u Zagreb navratili su u Otočac. Doista, blagoslovljen dan obnove i druženja za sve!

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 157

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32 

Broj posjetitelja

DanasDanas59
Ovaj mjesecOvaj mjesec13423
SveukupnoSveukupno1384238
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting