Dječiji zbor i ministranti na Trsatu

P1050808

Naši najmlađi članovi župe, članovi Dječjeg zbora i ministranti, u proteklim su danima imali svoje pastoralne i rekreativne aktivnosti. Dječji zbor je sudjelovao na Zlatnoj harfi u Travnom, u subotu 18. svibnja, pod vodstvom s. Željke Čeko. U subotu, 8. lipnja isti su članovi Dječjeg zbora, kao i naši ministranti, imali zasluženi godišnji izlet - hodočašće na Trsat, pod vodstvom vikara fra Tina Labrovića. Gospodin udijelio svoj blagoslov za još predaniji rad naših najmlađih u župi.

Više...
 
Hodočašće u Aljmaš i Vukovar

DSC_0129

Hodočašće naše župe u marijansko svetište Aljmaš te mučenički grad Vukovar upriličeno bijaše u subotu, 8. lipnja. To bijaše blagoslovljen hod stopama vjere i mučeništva. Dva autobusa hodočasnika duhovno je pratio o. župnik i dvojica bogoslova iz naše župe, fra Ante i fra Mario. Hodočasnička mjesta bila su: Svetište Aljmaš, Borovo Naselje (crkva Gospe Fatimske), Vukovar (franjevačka crkva, Memorijalno groblje branitelja i stratište Ovčara) te svetište Ilača. Molitva i sjećanje na žrtvu ispunjala su srca svih nazočnih, a Božji blagoslov nije izostao.

Više...
 
Naši župljani u devetnici Srcu Isusovu u Palmotićevoj

U nedjelju, 2. lipnja, predstavnici naše župe sudjelovali su u devetnici Srcu Isusovu u Palmotićevoj. Župnik fra Nikica predvodio je večernju sv. misu, a članovi Mješovitog zbora, pod vodstvom prof. Martine Silić Gojčeta, predvodili su pjevanje na sv. misi. Bilo je i drugih naših župljana, uz prepunu crkvu Božjeg naroda. Štovanje Presv. Srca Isusova snažno je prisutno u srcima naših vjernika.

Neka ovaj zavjetni dan bude svima na rast u vjeri i ljubavi prema Kristu Gospodinu.

 

 
Proslava svetkovine Tijelova

U četvrtak, 30. svibnja svetkovina je predragocjenog Tijela i Krvi Kristove.

Svete mise slave se po nedjeljnom rasporedu: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Poslije svečane sv. mise u 19 sati na četiri mjesta u crkvi bit će blagoslov s Presvetim Sakramentom.

 

"Divnoj dakle tajni ovoj klanjajmo se smjerno mi".

 
Članovi Mješovitog zbora u Krasnom

SAM_6253

U subotu, 25. svibnja članovi Mješovitog zbora župe Majke Božje Lurdske imali su svoj jednodnevni izlet i duhovnu obnovu u Lici. Posjetili su svetište u Krasnom, gdje su pod okriljem majke Božje, proveli najveći dio dana. Posjetili su potom Gospić i Udbinu. U crkvi Hrvatskih mučenika molili su za vjeru Domovine i za sve stradale. Na povratku u Zagreb navratili su u Otočac. Doista, blagoslovljen dan obnove i druženja za sve!

Više...
 
Duhovsko bdijenje

P5180021

Od petka 10. svibnja do subote 18. svibnja održavala se devetnica Duhu Svetom. Svaku večer u našoj crkvi slavila se sv. misa u 19 sati, poslije koje se molila pobožnost devetnice Duhu Svetom. Molili smo za darove Svetoga Duha: mudrost, razum, savjet, znanje, pobožnost i strah Božji; za njegovu obranu i prosvijetljenje. Posljednjeg dana devetnice, u subotu 18. svibnja, održano je duhovsko bdijenje,  u kapeli Majke Božje Lurdske, na kojem je sudjelovalo stotinjak vjernika. U molitvi i pobožnosti proteklo je vrijeme bdijenja u čast Božjem Duhu.

Više...
 
Proslavljena sveta krizma u župi

 

DPP_0528

U subotu, 11. svibnja proslavljena je sv. krizma u župi. Svečano slavlje predvodio je i krizmu podijelio pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski. Svetom je sakramentu pristupilo 110 krizmanika. Duh Sveti bio svima na posvećenje i prosvijetljenje.

Više...
 
Započela devetnica Duhu Svetom

U petak, 10. svibnja započela je devetnica Duhu Svetom. Svaku večer u našoj crkvi slavimo sv. misu u 19 sati, poslije koje je pobožnost devetnice Duhu Svetom (19.30 sati). Molimo za darove Svetoga Duha: mudrost, razum, savjet, znanje, pobožnost i strah Božji; za njegovu obranu i prosvijetljenje. Posljednjeg dana devetnice, u subotu 18. svibnja, duhovsko bdijenje u 22 sata u kapeli Majke Božje Lurdske.

"Pošalji Duha svojega, Gospodine, i obnovi lice zemlje!"


 
Svibanjska pobožnost u Svetištu

P5080002

Mjesec svibanj posvećen je Blaženoj Djevici Mariji. Svaku večer u 18.30 sati, prije večernje sv. mise, molimo krunicu i pjevamo litanije u čast Majke Božje. Krunicu predvode svećenici, bogoslovi i djeca iz naše župe. U godini vjere, osobito molimo za vjeru u našim obiteljima, u župi i cijeloj Crkvi.

"Marijo, svibnja kraljice, moli za nas!"

Više...
 
Slavlje Prve sv. pričesti

IMG_1313

Naša župa proslavila je slavlje prve sv. pričesti – u nedjelju, 5. svibnja. Sto dvadeset osam (128) prvopričesnika prvi je put pristupilo Stolu Gospodnjem i primili su Tijelo Kristovo. Vođeni svojim roditeljima, vjeroučiteljima fra Tinom i s. Željkom, iskreno su i predano otvorili svoja srca Bogu. To je najblagoslovljeniji dar za njih, za njihove obitelji i cijelu župu. Radujmo se stoga s našim najmlađima, budimo im primjer i učimo od njih. Isus kaže „Pustite malene k meni...“

Više...
 
Voditelji Župnog caritasa u Banjalučkoj biskupiji

U subotu, 20. travnja voditelji Caritasa župe Majke Božje Lurdske posjetili su Banjalučku biskupiju. To bijaše plodonosan dan duhovne obnove i godišnjeg izleta za dvanaest članova – volontera, predvođenih župnikom fra Nikicom. U Banja Luci ih je najprije primio pomoćni biskup mons. fra Marko Semren i upoznao goste sa životom Mjesne Crkve i našeg naroda. U poslijepodnevnim satima razgledali su franjevački samostan na Petrićevcu i trapističku opatiju u Banja Luci. Ispunjeni Božjim mirom i nadahnućem za još aktivnije i predanije djelovanje u našoj župi završili su ovaj jednodnevni izlet i obnovu.

 
Utorci u čast sv. Antunu

Pobožnost "Trinaest utoraka u čast sv. Antunu" odvija se u našoj crkvi s izrazitim štovanjem vjernika (utorkom u 19 sati). To je zavjetni dan velikog broja štovatelja koji se Bogu utječu po zagovoru sv. Ante. Misno slavlje s prigodnom propovijedi, a potom pobožnost pred Svečevim oltarom predvodi župnik fra Nikica. Svetom Antunu utječemo se za prevažne potrebe našeg svakodnevnog životnog hoda, a ponajviše da budemo i ostanemo pravi Kristovi nasljedovatelji.

 
Tjedan molitve za duhovna zvanja

(15. - 21. travnja 2013.)

 

U tjednu smo molitve za duhovna zvanja, koji se u Crkvi obilježava od treće do četvrte uskrsne nedjelje (15. do 21. travnja). Isus je rekao: "Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju" (Lk 10,2). Pridružimo se molitvi Crkve.

U crkvi Majke Božje Lurdske svaku večer tijekom večernje mise u 19 sati molimo za duhovna zvanja u Crkvi.

Ako ne znamo kako osobno moliti, donosimo nekoliko molitvenih primjera:

Više...
 
Svetkovina Blagovijesti i nastavak poslijeblagdanskih aktivnosti u župi

U ponedjeljak, 8. travnja svetkovina Blagovijesti (zapriječena za slavlje 25. ožujka poradi Velikog tjedna i Uskrsne osmine).

Svete mise u svetištu i župi: 7, 8, 9 i 19 sati.

 

Ovom svetkovinom nastavljaju se

redovite tjedne aktivnosti, pobožnosti i susreti

u župi Majke Božje Lurdske:

 

 

 

·         utorkom: pobožnost "trinaest utoraka u čast sv. Antuna" poslije sv. mise u 19 sati,

·         srijedom: dežurstvo župnog caritasa (18 sati) te biblijska večer poslije sv. mise u 19 sati (kapela),

·         četvrtkom: vjeronaučni susreti s krizmanicima te pobožnost Euharistijskog klanjanja poslije sv. mise u 19 sati,

·         petkom: vjeronaučni susreti za prvopričesnike i susreti Frame,

·        subotom: susreti s prvopričesnicima, krizmanicima, ministrantima te dječjim zborom,

·        Nastavljaju se redovite probe pjevanja, susreti Franjevačkog svjetovnog reda te volonterska djelovanja u župi.

 

 
<< Početak < « 21 22 23 24 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 155

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48 

Broj posjetitelja

DanasDanas496
Ovaj mjesecOvaj mjesec12715
SveukupnoSveukupno1306401
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting