Proslava blagdana sv. oca Franje Asiškoga

PONEDJ.,- UTORAK, 1. i 2. LISTOPADA 

18.30 sati  Krunica - listopadska pobožnost

18.50 sati  Molitva trodnevnice sv. Franji

19.00 sati  Slavlje sv. mise

19.30 sati  Sv. Franjo - Božji čovjek po molitvi, kateheza 

SRIJEDA, 3. LISTOPADA

18.30 sati krunica - listopadska pobožnost

18.50 sati Molitva trodnevnice

19.00 sati Sveta misa

19.45 sati Obred preminuća sv. Franje

ČETVRTAK, 4. LISTOPADA: SVETKOVINA SV. FRANJE

19 sati svečana sv. misa u čast Serafskog oca sv. Franje

Svima od srca čestitamo svetkovinu sv. oca Franje. Kao glasnici velikoga Kralja, radosno kročimo ovim svijetom po Svečevu primjeru. Zajedno s članovima Franjevačke mladeži i Trećeg franjevačkog reda gradimo civilizaciju ljubavi i mira. Mir i dobro. 

 
Franjevačka mladež naše župe nastavlja svoje redovite susrete

U subotu, 15. rujna t.g. zajednica mladih naše župe - Frama, svojom je tradicionalnim roštiljadom i rekreacijom na Bundeku nastavlila svoje redovite tjedne susrete, poslije ljetnih praznika. Zajedničkom druženju nazočili su i prestavnici OFS-a te je odražavalo pravu bratsku atmosferu.

Susreti FRAME Majke Božje Lurdske održavaju se svakoga četvrtka u 20.15 sati

u velikoj dvorani iznad predvorja crkve.

Susreti su otvoreni za sve zainteresirane srednjoškolce i studente. Dobrodošli mladi Kristovi prijatelji!

 
S Božjim blagoslovom u novu školsku i vjeronaučnu godinu

Početkom nove školske i vjeronaučne godine svoje oči i srca usmjerujemo Kristu Bogu, od kojega nam dolazi svaka pomoć i svaki blagoslov. Na nedjeljnoj sv. misi posebno zazivamo pomoć Duha Svetoga nad sve učenike, nastavnike i vjeroučitelje. Molimo snagu, poticaj i nadahnuće Božjega Duha, jer bez Njega ne možemo postići ono najbolje!

 

SV. ISPOVIJED ZA UČENIKE - subota, 15. rujna u 10 sati.

SV. MISA I ZAZIV DUHA SV. - u nedjelju, 16. rujna u 9 sati.

/Svake nedjelje misa za djecu u 9 h, za mlade u 19 sati/

SUSRETI FRAME - četvrtkom u 20.15 sati. 

MINISTRANTI - subotom u 11 sati. 

DJEČJI ZBOR "SUNCE" - subotom u 11 sati.

VIS MLADIH "VRBA" - nedjeljom prije večernje sv. mise (17.30 sati).

DJEČJI SUSRETI "GLASNICI" - prvom subotom u 11 sati.

 
Proslava Mlade mise fra Ivana Marije Đuzela

U nedjelju 2. rujna 2018. u 11 sati u crkvi sv. Frane u Imotskom naš župni vikar fra Ivan Marija Đuzel slavio je svoju mladu misu. Nakon ulazne procesije roditeljski blagoslov mladomisniku pred glavnim oltarom udijelili su otac Damir i majka Anđelka. U koncelebraciji s mladomisnikom bili su mladomisnikov kum fra Zoran Kutleša, propovjednik fra Lazar Perica, gvardijan i župnik Imotskog fra Kristian Stipanović, mladomisnikov kolega fra Jerko Kolovrat te još 19 svećenika. Pjevanje na misi animirao je imotski župni zbor. U prigodnoj je propovijedi fra Lazar najprije zahvalio svemogućem Bogu koji je pozvao fra Ivana Mariju da bude Njegov svećenik. Istaknuvši čudesni Božji zahvat u životu mladomisnika, fra Lazar ga je potaknuo da se, svjestan svojih ljudskih slabosti i ograničenja, potpuno stavi na raspolaganje Bogu kako bi Gospodin po njegovom svećeništvu dotaknuo srca njegovih bližnjih. 

Na kraju slavlja, prije mladomisničkog blagoslova, kum fra Zoran zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli svečanom i dostojanstvenom slavlju te u ime mladomisnika pozvao uzvanike na svečani ručak koji je bio u svadbenom salonu Topić u Vinjanima Donjim. 

 
Zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu

 
Proslava Velike Gospe u našoj crkvi

Okrunjena Djevo božanske ljepote, Majko sve dobrote! Utječem se tebi, svojoj nebeskoj Zaštitnici i Majci. Usmjeri me putem Božje volje. Zaštiti mene i sve za koje te molim od svakoga zla, od utjecaja zloga duha i čuvaj me od grijeha. Obdari mi dušu nebeskim mirom. Neka me prati tvoj zagovor i tvoj dragi i blagi pogled uvijek, a osobito na času moje smrti. Hvala ti, Majko Marijo - Velika Gospe. Amen.

 

DEVETNICA: svaku večer u 18.30 sati!

 

NA SVETKOVINU VELIKE GOSPE SV. MISE:

7.30, 9, 10, 11.30 i 19 SATI. 

Ispovijeda se u crkvi za vrijeme svetih misa!

 
Blagdan Gospe od anđela - Porciunkula

Blagdan Majke Božje anđeoske - Gospe od anđela svečano se slavi u četvrtak, 2. kolovoza.

Na ovaj se blagdan u svim franjevačkim crkvama može dobiti oprost od vremenitih kazni za grijehe, tzv. porciunkulski oprost, kojeg je sveti Franjo Asiški od Crkve izmolio i Papa ga franjevcima odobrio. Tako se on proširio preko franjevačkih crkava do danas.

Za dobivanje oprosta potrebno je: ispovjediti se, sudjelovati na sv. misi, izmoliti Oče naš i vjerovanje te se pomoliti na nakanu sv. oca Pape. 

 

Slavlje sv. misa u našoj crkvi Gospe Lurdske,

uz prigodu za ispovijed:

7, 8, 9 i 19 sati!

 
Svećeničko zaređenje i nova služba u našoj župi fra Ivana Marije Đuzela

Provincijski definitorij naše Franjevačke provincije održan je u samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu, 19. - 20. lipnja 2018. godine. Na definitoriju je za župnog vikara župe Majke Božje Lurdske u Zagrebu imenovan fra Ivan Marija Đuzel. Fra Ivan je rođen 1989. godine od oca Damira i majke Anđelke r. Jonjić. Svečane redovničke zavjete položio je 22. rujna 2016. god. Prvi dio studija završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a potom je 2016. god. nastavio teološki studij u Zagrebu, gdje je uspješno diplomirao. Za đakona je zaređen 30. rujna 2017. u Zagrebu. Đakonski praktikum vršio je u našoj župi. Fra Ivan će biti zaređen za svećenika u subotu 23. lipnja 2018. u konkatedrali sv. Petra u Splitu, po rukama mons. Marina Barišića, splitsko-makarskog nadbiskupa.

Našem novom suradniku, župnom vikaru fra Ivanu želimo obilje Božjeg blagoslova u predanom radu u našoj župi i svetištu. 

 
Duhovne obnove: djeca u Samoboru, Mješoviti zbor u Ludbregu

Naši najmlađi župljani, članovi Dječjeg zbora, ministranti i Glasnici Velikoga kralja, imali su jednodnevnu duhovnu obnovu i izlet u Samobor, u subotu 26. svibnja. Pod vodstvom svog voditelja i duhovnika fra Ivana Marije Đuzela i animatora: Ivane Bošnjak, fra Marka i fra Nikole, djeca su posjetila Kuću za duhovne susrete Tabor te imali prigodni program, poslije kojeg je uslijedila rekreacija i veselo druženje. Radosna srca, ispunjeni mirom i blagoslovom, naši su najmlađi iskazali spremnost aktivno nastaviti svoje djelovanje u župnoj zajednici.

 

Članovi Mješovitog zbora naše župe i svetišta, predvođeni župnikom fra Nikicom i voditeljima Zbora, na svetkovinu Tijelova hodočastili su u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg. Sudjelovali su u misnom slavlju i tjelovskoj procesiji kroz grad. Rado su obavili pobožnost pred relikvijom Kristove krvi u svetištu.

Poslijepodnevno su druženje nastavili za bratskim stolom u Malom Bukovcu, ispunjeni radošću i pjesmom. Na vrijeme su se vratili doma te dan duhovne obnove zaključili svečanom večernjom misom u našoj crkvi i svetištu. 

 
Volonteri našeg župnog caritasa na duhovnoj obnovi u Krasnom

Volonteri caritasa naše župe, predvođeni duh. voditeljem fra Nikicom, svoju su ovogodišnju duhovnu obnovu imali u Gospinu svetištu Krasno. Program se odvijao u petak i subotu, 18. i 19. svibnja. U duhu zajedničke molitve i radosnog druženja promišljalo se na temu najnovije apostolske pobudnice pape Franje "Gaudete et exultate", življenje svetosti u današnjem vremenu. Osobito je blagoslovljen bio događaj slavlja sv. mise u Gospinu svetištu, pred milim likom Nebeske Majke. Nije nedostajalo radosti, molitve i bratskog druženja uz agape, u okruženju prekrasnog velebitskog podneblja. Na slavu Bogu, svima na spasenje!

 
105. rođendan naše Marije Tomulić - Bog je blagoslovio!

Pravi je blagoslov upoznati Mariju Tomulić, a s obzirom na to da je u nedjelju 22. svibnja proslavila 105. rođendan, to je ujedno i pravi raritet. Nas dvije upoznale smo se lani tijekom uskrsne posjete bolesnicima iz našeg bratstva Franjevačkog svjetovnog reda i, bez obzira na preko sedamdeset godina razlike, kliknule smo na prvu: sa susreta s njom jednostavno se uvijek vratim drugačija i puna - puna milosti i Duha Božjeg, koji izvire iz svake pore ove tijelom nemoćne, ali duhom i umom snažne starice.
Što je važno reći o životu naše tete Marije? Rođena u Novalji 21. svibnja 1913., silno je željela postati klauzurna sestra, ali, kako je njena obitelj bila siromašna - ali radosna, kako ona ističe - nije imala miraz za odlazak u samostan. Udala se za svoje vrijeme relativno kasno - u 27. godini - i rodila četvero djece. 1941. doselila se u Zagreb, u našu župu. Rano ostaje udovica i skrbi o djeci štrikanjem. Trajno se zavjetovala se u Franjevačkom svjetovnom redu 20. veljače 1983. To su sve faktografske činjenice, ali naša teta Marija mnogo je više od toga: starica slaba tijela, ali živa duha; oslabljena sluha, ali oštra uma; toplih, ali nimalo sladunjavih riječi i srca k'o škoj s kojeg je došla.

Više...
 
Ususret svetkovini Duhova - devetnica i duhovsko bdijenje

Devetnica Duhu Svetomu starodrevna je kršćanska pobožnost po kojoj Crkva ohrabruje vjernike da se na najbolji mogući način pripreme za svetkovinu Duha Svetoga - Duhovi. 

Dođi, Duše Presveti, sa neba nas posjeti zrakom svoje milosti.

Dođi, Oče ubogih, Djelitelju dara svih, dođi, srca svjetlosti.

Tješitelju tako blag, Ti nebeski goste drag, pun miline hlade tih.

Umornima odmore, u vrućini lahore, razgovore žalosnih.

Sjaju svjetla blaženog, sjaj u srcu puka, napuni nam dušu svu.

 

Devetnica Duhu Svetom u našoj crkvi svaku večer, s početkom u 19 sati!

Duhovsko bdijenje:  u subotu, 19. svibnja u 21 sat! 

 
Proslavljena sv. krizma i Prva pričest u župi

U subotu, 5. svibnja u našoj smo župi proslavili sakrament sv. krizme. Mons. Ivan Miklenić, nadbiskupov delegat podijelio je sv. sakrament 124 krizmanica i krizmanika, koji su u pratnji svojih roditelja i kumova primili snagu Svetoga Duha. Bilo im na spasenje, na prosvijetljenje i na posvećenje.

U nedjelju, 13. svibnja u našoj je župi proslavljena Prva sveta pričest za 122 djece. Taj veliki dan proslavli su zajedno s predvoditeljem slavlja župnikom fra Nikicom, đakonom fra Ivanom Marijom te vjeroučiteljicom s. Željkom i ostalom župskom zajednicom. Srcima punima ljubavi i ozarenim licima djeca su slavila Boga nadahnutim pjesmama, molitvama i recitacijama. Neka im dragi Bog podari trajnu ljubav prema vjeri i Kristu, bili na ponos svojim roditeljima, Crkvi i našemu narodu.

 
Svibanjska pobožnost u čast Bl. Djevici Mariji

Svibanjske pobožnosti, odnosno izraženije čašćenje Blažene Djevice Marije tijekom mjeseca svibnja, stara je tradicija Crkve koja svoje korijene vuče još iz srednjega vijeka. Riječ je o pučkim pobožnostima koje su nastale tako da je narod nosio pred Djevicu Mariju bukete i vijence svježega proljetnoga cvijeća, htijući na takav način njezine kipove i slike još više uresiti i time joj iskazati svoju zahvalnost. Pri tome su joj pjevali razne pjesme i molili marijanske molitve, napose molitvu krunice. S vremenom se ta pobožnost ukorijenila u cijeloj Crkvi, a otkako je u 16. st. odobrena i preporučena, predstavlja narodu vrlo drag oblik štovanja nebeske Majke. Pri svemu tomu ne treba zanemariti ni obiteljsko štovanje Blažene Djevice Marije, baš kako nas na takvu cjelovitu pobožnost potiče i papa Pavao VI.:

To je, u stvari, mjesec u kojemu će kršćani u hramovima i u obiteljskim domovima gorljivije i srčanije uzdizati Mariji prinos svojih molitava i pobožnosti. To je ujedno mjesec u kome će više i obilatije silaziti na nas darovi božanskog milosrđa.

SVIBANJSKA POBOŽNOST - SVAKU VEČER U 18.30 U NAŠOJ CRKVI!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27 

Broj posjetitelja

DanasDanas492
Ovaj mjesecOvaj mjesec13902
SveukupnoSveukupno1843710
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting