Božićni blagoslov obitelji završava

Dragi župljani, ovogodišnji blagoslov obitelji u našoj župi završava. Ostaje nam još manji dio naknadnih blagoslova. Obitelji koje nisu obavile blagoslov mogu se još naknadno prijaviti u naš ured ili poslije sv. misa u sakristiju. 

Sveukupan broj blagoslova obitelji u župi je oko 870, koje su to zatražile i dogovorile sa svećenikom. Četiri svećenika iz našeg samostana blagoslivljali su od 27. prosinca 2014. do 10. siječnja 2015. To bijaše predivan dio našeg pastoralnog susreta s obiteljima. Od srca zahvaljujemo na kršćanskoj gostoljubiovosti i prijemu svećenika. Za vas, naše dobročinitelje, svakodnevno molimo u našem samostanu te služimo svetu misu svake subote navečer.

Bog vas blagoslovio i hvala vam na vašoj svesrdnoj pomoći koju ste nam pružili, kako bismo mogli i duhovno i materijalno djelovati!

 
Predbožićne obavijesti iz Svetišta

 

"Od punine njegove svi mi primismo, i to milost na milost" (sv. Ivan Evanđ.).

Vama, dragi župljani i štovatelji Gospe Lurdske,

Vama dragi vjernici, koji rado dolazite u našu crkvu i svetište,

Svima Vama koji nas pratite i pomažete:

BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNU NOVU 2015. GODINU

žele franjevci iz samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu!

BOŽIĆ: Sv. mise - polnoćka u 24 sata

te danje mise u 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati!

 
Hodočašće naše župe na Stepinčev grob

katedrala3

U subotu,13. prosinca sve župe Maksimirsko-trnjanskog dekanata hodočastile su na grob bl. Stepinca u katedralu. Naša se župa također odazvala hodočašću. Naših župljana bijaše stotinjak, zajedno s bogoslovima, fra Tinom i fra Nikicom. Ovo hodočašće zasigurno će donjeti brojne milosti po zagovoru blaženog Alojzija Stepinca.

 
Došašće: vrijeme radosti i nade

Isus nam je jako blizu. I svakim nam je danom sve bliži. Sveti Pavao nam tako daje ključ za razumijevanje izvora naših žalosti: žalosni smo kada nas naši grijesi ili mlakost udaljavaju od Boga.

Gospodin od nas traži da uvijek budemo veseli. »Jer nitko ne može postaviti drugoga temelja osim onoga koji je postavljen, a taj je Isus Krist.«Samo on može biti siguran temelj cijelom našem životu. Nema tuge koju on ne bi mogao izliječiti: »Ne boj se! Samo vjeruj!« kaže nam Isus. On ne gubi iz vida nijednu situaciju kroz koju moramo proći u životu, pa ni one koje su rezultat naše nerazboritosti ili nedostatka svetosti. Za sve ima lijek.

 

MISE ZORNICE:  od ponedjeljka, 1. prosinca, svako jutro (osim nedjelje) u 6 sati!

 

ISPOVIJEDANJE

radnim danom tijekom misa (6, 7, 8 i 19 sati) i nedjeljom tijekom misa (8, 9, 10, 11.30 i 19 sati). 

Više...
 
Započela Godina redovništva u Crkvi

5Sveti otac papa Franjo odlučio je da se 2015. godina proglasi Godinom posvećenog života (redovništva), započinje prvom nedjeljom došašća, 30. studenoga 2014. Tijekom Godine redovništva planirani su različiti događaji i susreti na razini opće Crkve, u mjesnim crkvama i u župama. U našoj župi Gospe Lurdske osobito će nas nadahnjivati lik redovnika, sluge Božjega fra Ante Antića, čiju ćemo 50. obljetnicu smrti iduće godine proslaviti.

Vjerujemo da će Godina redovništva na različite načine pridonijeti plodonosnom djelovanju redovnika i obdariti ih novim zvanjima.

Večernjom misom 1. došašća

(30. studenoga u 19 sati)

u našoj župi otvaramo Godinu redovništva!

 
Mjesečni susret i kateheza za roditelje prvopričesnika

IMG 20141127 150014

U okviru mjesečnih susreta i kateheza za roditelje prvopričesnika i krizmanika održan je u srijedu, 26. studenoga u samostanskoj dvorani susret i kateheza za roditelje prvopričesnika.

Poslije molitve i župnikovih pozdravnih riječi uslijedila je kateheza pod nazivom: "Obitelj u procjepu vrijednosti i njihova posredovanja", koju je održao fra Ante Bekavac, asistent za moralnu teologiju pri KBF-u u Zagrebu. 

Ključni pojmovi njegova izlaganja: čovjek i njegovo dostojanstvo, slika Božja, obitelj, mediji i etika, zaokupljale su pozornost slušatelja.

Idući susret i kateheza: za roditelje krizmanika, u srijedu 3. prosinca u 18 sati!

Više...
 
Proslava Gospe od Zdravlja (18.-21. studenoga)

Gospa Lurdska

Marija je po svom odabranju određena za ostvarenje Božjeg plana o spasenju cjelovitog čovjeka, njegove duše i tijela. Bolest nas prati cijelog života. Sakramentalni život, molitva i pobožnost najbolji su lijekovi naših slabosti, a zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, naša višnja nada i spasenje.

 

PROGRAM PROSLAVE U NAŠOJ CRKVI

TRODNEVNICA (18. – 20. studenoga)
• 18.30 sati krunica i pobožnost
• 19.00 sati slavlje svete mise

BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA (21. studenoga)
• 7,00 i 8,00 jutarnje mise
• 18.30 sati kateheza: “Zdravlje - bolest”
• 19.00 sati svečana sv. misa i podjela bolesničkog pomazanja za bolesnike 
(predvodi fra Ivan Maletić)

 
Vjeronaučne radionice za djecu - "Glasnici Frame"

Djecje radioniceU našoj se župi jednom mjesečno - druga subota ili po dogovoru - održavaju vjeronaučne radionice za djecu osnovnih škola. Susrete vode članovi Frame i Franjevačkog svjetovnog reda naše župe. Djecu upoznajemo s temeljnim istinama naše vjere, po nadahnuću i primjeru svetoga Franje Asiškoga, velikoga ljubitelja Krista. Radionice sadržavaju individualni i grupni rad, trenutke molitve te promišljanja nad Božjom riječju. Obiluju kreativnošću, uz pratnju suvremenih sredstava i medija. Vrlo korisno i zanimljivo za djecu. Pozivamo i druge da nam se pridruže. Prijave se vrše svake subote u 11 sati kod fra Tina Labrovića u prostorijama našega samostana.

 
Studeni, krunica za duše čistilišta

Kada ste zadnji put molili za duše u čistilištu? Ako ste poput većine katolika, onda će vaš odgovor biti: ne u zadnje vrijeme. Katolici prečesto zaboravljaju na molitvu za duše u čistilištu, većinom zbog nekoga straha da ih se ne smatra srednjovjekovnima (kao da je to loša stvar), praznovjernima ili još gore, ekumenski neosjetljivima.

Molitva krunice za duše u čistilištu u našoj župi tokom studenog prije večernje svete mise u 18:30.

Više...
 
Svi Sveti i Dušni dan

svi sveti cx mmŠto slavimo na blagdan Svih svetih, a što na Dušni dan? Što zapravo znači kada kažemo da vjerujemo u »općinstvo svetih«?

Na svetkovinu Svih Svetih raspored bogoslužja u crkvi Majke Božje Lurdske: 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.
Na Dušni dan bogoslužja za pokojne: 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Više...
 
Naši župljani hodočastili u Međugorje i Vepric

Medj.1

Pedeset hodočasnika naše župe, pod vodstvom župnika fra Nikice, hodočastilo je Gospi u Međugorje, 18. i 19. listopada 2014. Po dolasku u Međugorje, u ranim jutarnjim satima, hodočasnici su pošli na brdo Križevac, moleći križni put i razmatrajući Muku Gospodinovu. Po dolasku u svetište, mnogi su pristupili sakramentu ispovjedi te imali vrijeme za osobnu pobožnost. U 16 sati u velikoj dvorani sv. Ivana Pavla II. hodočasnike je primio i pozdravio međugorski župnik fra Marinko Šakota te održao katehezu o međugorskom fenomenu.

Više...
 
19. listopada: Misijska nedjelja – dan molitve za misije i misionare

ofm kamerun1Mt 22,15-21

(Mk 12, 13–17; Lk 20, 20–26)
Tada farizeji odoše i održaše vijeće kako da Isusa uhvate u riječi. Pošalju k njemu svoje učenike s herodovcima da ga upitaju: »Učitelju! Znamo da si istinit te po istini putu Božjem učiš i ne mariš tko je tko jer nisi pristran. Reci nam, dakle, što ti se čini: je li dopušteno dati porez caru ili nije?«
Znajući njihovu opakost, reče Isus: »Zašto me iskušavate, licemjeri? Pokažite mi porezni novac!« Pružiše mu denar. On ih upita: »Čija je ovo slika i natpis?« Odgovore: »Carev.« Kaže im: »Podajte dakle caru carevo, a Bogu Božje.«

Svoje novčane priloge za misije i misionare moći ćete priložiti tijekom prikupljanja milostinje.

 
Proslavljena Nedjelja zahvalnosti za Božja dobročinstva

PA120022U nedjelju, 12. listopada proslavili smo Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Na svetoj misi u 9 sati, zahvalili smo Gospodinu za njegova dobročinstva. Djeca su, pod vodstvom fra Tina i s. Željke, upriličila prigodni program.

Sa svetim Franjom, Bogu smo zahvalni za svekolika njegova dobročinstva i stoga mu kličemo "Hvaljen budi, Gospodine moj, sa svim stvorenjima svojim!"

 

Više fotografija u nastavku.

Više...
 
Krunica - listopadska pobožnost

krunicaa

 

Listopadska pobožnost (krunica i pjevane litanije) u crkvi Majke Božje Lurdske svaku večer prije sv. mise s početkom u 18.30 sati.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 157

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18 

Broj posjetitelja

DanasDanas310
Ovaj mjesecOvaj mjesec10658
SveukupnoSveukupno1401479
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting