Krunica - listopadska pobožnost

krunicaa

Listopadska pobožnost (krunica i pjevane litanije) u crkvi Majke Božje Lurdske svaku večer prije sv. mise s početkom u 18.30 sati.

 
Na hodočašću Gospi Vel. hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu

Iz glavnog grada Lijepe naše pedesetak naših župljana zaputilo se u srednjovjekovni glavni hrvatski kraljevski grad Knin, u subotu 26. rujna. To bijaše hodočašće naših župljana u zavjetno svetište Naše Gospe u Biskupiju i kraljevski grad Knin. Hodočasnike je vodio župnik fra Nikica, koji je brinuo za duhovnu stranu hodočašća, gospođa Ana Bebek, arheolog, upućivala nas je i vodila kroz povijesne i arheološke teme, a bogoslov fra Marijo brinuo se za dobro raspoloženje. U novoj Gospinoj crkvi u Kninu slavili smo sv. misu, divili se njezinu veličanstvenu izgledu, kakvog i zaslužuje. Poslije misnog slavlja razgledali smo tvrđavu, najveću u Domovini i crkvu sv. Ante te arheološke lokalitete u Biskupiji.


Više fotografija u prilogu!

Više...
 
Na vječnu spomen našoj braći fratrima

Uoči proslave blagdana našeg utemeljitelja sv. oca Franje Asiškoga,

s posebnom se zahvalnošću prisjećamo ubijenih franjevaca naše Redovničke zajednice

koji su u teškom vremenu komunističkog progona nevino patili i krv svoju prolili.

Sveta misa zadušnica za ubijene fratre u četvrtak, 24. rujna u 19 sati.

 
Na početku nove školske i vjeronaučne godine

U ponedjeljak, 7. rujna započela je nova školska i vjeroinaučna godina. Gospodinu preporučujemo svu našu djecu i mlade.

 

SV. ISPOVIJED ZA UČENIKE  -  u subotu, 19. rujna u 10 sati.

ZAZIV DUHA SVETOGA I SV. MISA POČETKA ŠK. GODINE  -  u nedjelju, 20. rujna. Sv. misa za djecu u 9 sati, misa za mlade u 19 sati.

 

BIBLIJSKE VEČERI  - srijedom poslije večernje sv. mise u 19.30 sati.

SUSRETI FRAME  - četvrtkom u 20.15 sati u vjeronaučnoj dvorani. Pozivamo sve drage mlade da nam se pridruže!

MINISTRANTSKI SUSRETI  - subotom u 11 sati. Djeco, pridružite nam se i radosno služimo Gospodinu!

 
Proslavljen blagdan Velike Gospe

gospa sinjska7

U našoj župi i diljem Marijanskih župa i svetišta u Domovini proslavljen je blagdan Velike Gospe. Posebice svečano bilo je u Sinju.

Procesiju sinjskim ulicama i svečano misno slavlje na Trgu dr. Franje Tuđmana predvodio je nadbiskup zagrebački i izaslanik Pape Franje kardinal Josip Bozanić, uz supratitelje sinjskog gvardijana fra Petra Klapeža te dekana cetinskog dekanata i triljskog župnika don Stipu Ljubasa. Odavno nije bilo ovoliko vjernika niti svećenika na slavljima Velike Gospe. Uz predvoditelja misnog slavlja bilo je više desetaka svećenika iz Hrvatske, BiH i drugih dijelova svijeta, a među njima zadarski nadbiskup i predsjednik KBK Želimir Puljić, splitsko -makarski nadbiskup Marin Barišić, banjolučki nadbiskup Franjo Komarica, njegov pomoćnik biskup Marko Smrekan, kotorski biskup Ilija Janjić, vladika križevački Nikola Kekić.

Krećući se sinjskim ulicama, sudionici procesije pjevali su pjesme u slavu Gospe Sinjske. Sliku svoje nebeske zaštitnice nosili su fratri, časne sestre, alkari i alkarski momci, članovi braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pripadnici HV-a i policije, članovi kulturno-umjetničkih udruga i mnogi drugi.

Svetkovina Velike Gospe u Sinju ove je godine u znaku 300. obljetnice slavne pobjede sinjskih branitelja nad premoćnom turskom vojnom silom pod zagovorom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Nakon što je procesija prošla ulicama Sinja, na trgu dr. Franje Tuđmana služena je sveta misa kojoj je uz ostali vjernički puk nazočila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

 
Devetnica Velikoj Gospi

ŽUPA I SVETIŠTE MAJKE BOŽJE LURDSKE

PROSLAVA VELIKE GOSPE

(6. - 15. kolovoza 2015.)

 

DEVETNICA (6. - 14. kolovoza)

  • 18.30 sati: krunica, pobožnost
  • 19.00 sati: sveta misa

VELIKA GOSPA (15. kolovoza)

  • Svete mise: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

ISPOVIJED: tijekom svetih misa!

 

 
RASPORED DOGAĐANJA U SVETIŠTU KROZ LJETNO RAZDOBLJE

  • SVETKOVINA SRCA ISUSOVA (petak, 12. 06.):  sv. mise u 7, 8, 9 i 19 sati.
  • BLAGDAN SV. ANTE I BLAGOSL. DJECE (subota, 13. 06.):  sv. mise u 7, 8, 9 i 19 sati.
  • MISA ZAHVALNICA ZA PROTEKLU ŠKOL. GODINU: u subotu, 13. 06. u 19 sati.
  • SVETKOVINA SV. PETRA I PAVLA (ponedjeljak, 29. 06.):  sv. mise u 7, 8, 9 i 19 sati.
  • BLAGDAN GOSPE OD ANĐELA (nedjelja, 02. 08.): sv. mise u 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.
  • DEVETNICA VELIKOJ GOSPI (06. - 14. 08.): pobožnost i sv. misa s početkom u 18.30 sati.
  • SVETKOVINA VELIKE GOSPE (subota, 15. 08.): sv. mise u 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Ispovijedanje u Svetištu - radnim danom i nedjeljom - tijekom svetih misa. 

 

 
TIJELOVO: Svetinja koja nas posvećuje

Slavimo svetkovinu presvetog Tijela i Krvi Kristove ili, kako je u nas uvriježeno reći, Tijelovo. Ovo nas slavlje poziva razmišljati ne samo o Bogu koji se utjelovio, to jest postao tijelo i čovjek prije dvije tisuće godina, nego nas poziva razmišljati o njegovoj utjelovljenoj prisutnosti koja ostaje u euharistijskom otajstvu pod prilikama kruha i vina. Tekstovi koje danas čitamo potiču nas da o ovom otajstvu razmišljamo iz perspektive saveza koje je Bog sklapao sa svojim narodom, te tako s cijelim čovječanstvom. Mi koji živimo u eri ugovora i pravnih akata, dobro ćemo razumjeti o čemu se radi. Pogotovo što smo svjesni kako danas ugovori među ljudima ne vrijede mnogo, ako nisu ovjereni i ako za njihovu provedbu ne jamči neko nadležno tijelo. Ostalo je malo prostora za ono osobno povjerenje, za onu ljudsku riječ u koju se možemo i trebao pouzdati. Nije rijetkost da i najbliži rođaci jedan drugoga iznevjere i ne poštuju zadanu riječ, ako među njima nije bio potpisan ovjereni ugovor, uz prisutstvo svjedoka i jamaca, na koji se kasnije može pozvati i kojim se može dokazati činjenično stanje.

SVETE MISE NA SVETKOVINU TIJELOVA:  7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Više...
 
Svetkovina Duha Svetoga - rođendan Crkve

Svetkovina je Duha Svetoga. U vjerovanju ispovijedam: “Vjerujem u Duha Svetoga, gospodina i životvorca koji izlazi od Oca i Sina, koji je govorio po prorocima…” Duh Božji djeluje u zajednici i zato mislimo na zajednicu kojoj pripadamo. Za razliku od sekte, Crkva ima objektivirano religiozno iskustvo, dogme, povijest, tradiciju, hijerarhiju. Vjera je osobna stvar, nikako privatna. Što je osobnija to je više dio zajedničke vjere, jer se u zajednici ostvaruje rast čovjekov. Bez tog crkvenog zajedništva vjera ne bi bila potpuna. “Nema privatnog Isusa, privatne religioznosti. To bi bio preuski okvir za sliku velikog Boga.” Crkva je “mistično tijelo Kristovo, a mi smo udovi toga tijela”. Osnivač je sam Isus Krist. Rođena je na blagdan Duha Svetoga. Sretan ti rođendan, Crkvo!

 

DEVETNICA DUHU SVETOM: svaku večer u 18.30 sati.

DUHOVSKO BDIJENJE U NAŠOJ CRKVI:

u subotu, 23. svibnja u 21 sat.

SVETE MISE NA SVETKOVINU DUHOVA:

7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Više...
 
Proslavljena krizma u našoj župi

D1010022Sakrament sv. krizme u župi Majke Božje Lurdske svečano je proslavljen u subotu, 9. svibnja. Misno je slavlje predvodio i sakrament potvrde podijelio preč.Tomislav Markić, delegat o. nadbiskupa. Sakramentu krizme pristupilo je 98 mladih. Neka Svemogući Bog svojim Duhom prožme srca i živote naših mladih, da uvijek ostanu vjerni Kristu i Crkvi. Zahvala vjeroučiteljima koji su ih pripremali, čestitka roditeljima i kumovima.

Fotografije i DVD snimak krizme mogu se naručiti u "Foto Nana", Ilica 277, tel. 37 50 366. 

 

Više fotografija u prilogu!

Više...
 
Slavlje prve pričesti u župi

D1010021U nedjelju, 26. travnja u našoj je župi proslavljena Prva sv. pričest. U veličanstvenom ozračju, preplavljeni Božjom blizinom i milošću, 114 prvopričesnika prvi je puta pristupilo svetoj pričesti. Slavlje je predvodio fra Tino Labrović, u koncelebraciji s fra Nikicom Ajdučićem, a Dječjim zborom i pjevanjem ravnala je s. Željka Čeko. Iz čistih dječjih srdaca (ispovjeđeni u subotu, 25. travnja) odjekivala je molitva i pjesma, što je mnoge u prepunoj crkvi dovelo i do suza. Zaista, Božji blagoslov za naše obitelji, župnu zajednicu i domovinu nam Hrvatsku!

Fotografije i DVD pričesti mogu se naručiti u "Foto Nana", Ilica 277, tel. 37 50 366. Fotografije u prilogu!

Više...
 
Vatikan: Papa odobrio dekret o herojskim krepostima oca Antića

Sveti Otac papa Franjo dao je dopuštenje Kongregaciji za kauze svetaca da proglasi dekrete o herojskim krepostima za sedam slugu i službenica Božjih, među kojima i za o. fra Antu Antića.

Ante antic

Papa je odobrio dekret o priznavanju herojskih kreposti sluge Božjega fra Ante Antića, svećenika franjevca, koji je rođen u Prvić-Šepurini 16. travnja 1893. a umro u Zagrebu 4. ožujka 1965. Primivši 5. svibnja 2015. u privatnu audijenciju pročelnika Kongregacije za kauze svetaca kardinala Angela Amata, Papa je dao dopuštenje Kongregaciji da proglasi dekrete o herojskim krepostima za sedam slugu i službenica Božjih, među kojima i za o. Antu Antića.

Više...
 
Dječji zbor naše župe sudjelovao na "Zlatnoj harfi"

 

D1010004Gotovo šest stotina djece nastupilo je u subotu 18. travnja na 31. zlatnoj harfi u župi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji. Pod nazivom "Radujte se!" četrnaest dječjih zborova nastupilo je s jednom zadanom i jednom autorskom pjesmom. Osobito su bili zapaženi članovi našeg Dječjeg zbora iz Gospe Lurdske. Uz Dječji zbor "Sunce", predvođen voditeljicom s. Željkom Čeko, još su nastupili: Marijini anđeli (župa Marije Pomoćnice, Knežija), Križići (župa Uzvišenja sv. Križa, Siget), Glasnici sv. Ivana Krstitelja (župa sv. Ivana Krstitelja, Ivanja Reka), Glasnici velikoga Kralja (župa sv. Nikole biskupa, Stenjevec), Djeca Bezgrešne (župa Bezgrešnog začeća bl. Djevice Marije, Malešnica-Oranice), Dječica Ivana Pavla (župa sv. Ivana Pavla II. pape, Jelkovec), Čarobne frulice (župa sv. Obitelji, Zagreb), Iskrice (župa sv. Luke ev., Travno), Ivanovi anđeli (župa sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko), Anđeli (župa Predragocjene Krvi Isusove, Kozari Bok), Kažotići (župa bl. Augustina Kažotića, Pešćenica), Zbor Male Gospe (župa Uznesenja bl. Djevice Marije, Stenjevec) i Paulus (župa sv. Pavla, Retkovec).

Više...
 
Spomen na progonjene i ubijene fratre samostana Majke B. Lurdske

Pozivnica-page-001

Franjevci samostana Gospe Lurdske i vjernici istoimene župe posebnim se spomen-slavljem sjećaju braće franjevaca koji su u montiranom političkom procesu 1947. god. bili lažno i nepravedno osuđeni. Misno slavlje u nedjelju, 19. travnja u 19 sati predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 164

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 143 

Broj posjetitelja

DanasDanas287
Ovaj mjesecOvaj mjesec25151
SveukupnoSveukupno1631003
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting