Antićevo: Proslava 50. obljetnice smrti Sluge Božjega

anticevo 15 plakat2 2-page-001

 
Korizma i značenje Križnoga puta

Korizma Isus2Korizma je vrijeme milosno u kojemu nam Bog objavljuje svoje milosrdno lice. To Božje lice naša duša, koja je ranjena grijehom, čezne gledati tako da primi svu blaženu utjehu. Vrijeme korizme je vrijeme obnove Saveza s Bogom, a to znači ponovno povjerovati i uzdati se u Božju ljubav i vjernost. Ljubav Božja, dolazi nam, nadasve preko Riječi koju nam Bog upućuje i koja čeka na naš odgovor.

 

PUT KRIŽA - petkom i nedjeljom u 18.15 sati!

 

HRVATSKA TELEVIZIJA prenosi sv. misu iz naše crkve - u nedjelju, 1. ožujka u 11 sati!

Više...
 
Proslavljena svetkovina Majke Božje Lurdske

DSC 0267Svetkovina Majke Božje Lurdske (11. veljače) svečano je proslavljena u našoj župi. Za nju su se župljani i brojni vjernici pripremali devetnicom (2. – 10. veljače), koju su predvodili: fra Slavko Slišković, prof. na KBF-u u Zagrebu, fra Ante Vučković, prof. na KBF-u u Splitu te fra Ivan Matić, voditelj kuće "Tabor" u Samoboru. Svaku večer pjevanje je predvodio jedan od zborova župe i svetišta. Devetnica je u životima vjernika, koji su svaku večer ispunjali crkvu do posljednjeg mjesta, stvarala pravu duhovnu pripravu za proslavu Zaštitnice župe i svetišta.

Više...
 
PROSLAVA NAŠE ZAŠTITNICE - GOSPE LURDSKE

DEVETNICA

ponedjeljak, 2. veljače – utorak, 10. veljače

18,00          sakrament ispovijedi

18,15          pobožnost Majci Božjoj Lurdskoj

19,00          euharistijsko slavlje

 

SVETKOVINA GOSPE LURDSKE

11. veljače (srijeda)

jutarnje sv. mise: 7, 8, 9, 10, 11.30 sati

15.30 sati             krunica i pobožnost Majci Božjoj Lurdskoj

16,00 sati             sv. misa za bolesnike (predvodi fra Ivan Matić)

19,00 sati             svečano euharistijsko slavlje

                     (predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup) 

 
Održano godišnje cjelodnevno klanjanje u župi

naslovnaU četvrtak, 5. veljače (u tijeku devetnice Gospi Lurdskoj) u našoj je župi održano godišnje cijelodnevno klanjanje Presv. Oltarskom Sakramentu, od 8.30 do 18 sati. Cio dan vjernici su u tišini pristupali i klanjali se Gospodinu. I naši su fratri također sudjelovali, prema svom rasporedu. Posljednjih sat vremena, od 17 do 18 sati, zajedničko je klanjanje uz molitvu i pjesmu predvodio fra Tino Labrović s bogoslovima.

Divnoj dakle Tajni ovoj klanjajmo se smjerno mi,
Stari zakon Žrtvi novoj, nek se sada ukloni,
Vjera duši čovjekovoj nek spoznanje dopuni.

 

(više fotografija u nastavku)

Više...
 
Statistika župe za 2014. godinu

gospa crkva

Tijekom prošle godine, 2014., u našoj je župi kršteno 110 osoba, od čega 54 dječaka i 56 djevojčica. Odraslih je kršteno 9. 

Prvu svetu pričest primilo je sveukupno 136 osoba, od čega 128 djece, a 10 odraslih.

U župi su se crkveno vjenčala 24 para.

Preminulo je 145 osoba, od čega 56 muškaraca i 99 žena. Sa sakramentom bolesničkog pomazanja preminulo je 40 osoba, a bez sakramenta bolesničkog pomazanja preminulo je 105 osoba.

Tijekom 2014. godine župno osoblje pohodilo je oko 100 bolesnika.

 

 
Božićni blagoslov obitelji završava

Dragi župljani, ovogodišnji blagoslov obitelji u našoj župi završava. Ostaje nam još manji dio naknadnih blagoslova. Obitelji koje nisu obavile blagoslov mogu se još naknadno prijaviti u naš ured ili poslije sv. misa u sakristiju. 

Sveukupan broj blagoslova obitelji u župi je oko 870, koje su to zatražile i dogovorile sa svećenikom. Četiri svećenika iz našeg samostana blagoslivljali su od 27. prosinca 2014. do 10. siječnja 2015. To bijaše predivan dio našeg pastoralnog susreta s obiteljima. Od srca zahvaljujemo na kršćanskoj gostoljubiovosti i prijemu svećenika. Za vas, naše dobročinitelje, svakodnevno molimo u našem samostanu te služimo svetu misu svake subote navečer.

Bog vas blagoslovio i hvala vam na vašoj svesrdnoj pomoći koju ste nam pružili, kako bismo mogli i duhovno i materijalno djelovati!

 
Predbožićne obavijesti iz Svetišta

 

"Od punine njegove svi mi primismo, i to milost na milost" (sv. Ivan Evanđ.).

Vama, dragi župljani i štovatelji Gospe Lurdske,

Vama dragi vjernici, koji rado dolazite u našu crkvu i svetište,

Svima Vama koji nas pratite i pomažete:

BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNU NOVU 2015. GODINU

žele franjevci iz samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu!

BOŽIĆ: Sv. mise - polnoćka u 24 sata

te danje mise u 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati!

 
Hodočašće naše župe na Stepinčev grob

katedrala3

U subotu,13. prosinca sve župe Maksimirsko-trnjanskog dekanata hodočastile su na grob bl. Stepinca u katedralu. Naša se župa također odazvala hodočašću. Naših župljana bijaše stotinjak, zajedno s bogoslovima, fra Tinom i fra Nikicom. Ovo hodočašće zasigurno će donjeti brojne milosti po zagovoru blaženog Alojzija Stepinca.

 
Došašće: vrijeme radosti i nade

Isus nam je jako blizu. I svakim nam je danom sve bliži. Sveti Pavao nam tako daje ključ za razumijevanje izvora naših žalosti: žalosni smo kada nas naši grijesi ili mlakost udaljavaju od Boga.

Gospodin od nas traži da uvijek budemo veseli. »Jer nitko ne može postaviti drugoga temelja osim onoga koji je postavljen, a taj je Isus Krist.«Samo on može biti siguran temelj cijelom našem životu. Nema tuge koju on ne bi mogao izliječiti: »Ne boj se! Samo vjeruj!« kaže nam Isus. On ne gubi iz vida nijednu situaciju kroz koju moramo proći u životu, pa ni one koje su rezultat naše nerazboritosti ili nedostatka svetosti. Za sve ima lijek.

 

MISE ZORNICE:  od ponedjeljka, 1. prosinca, svako jutro (osim nedjelje) u 6 sati!

 

ISPOVIJEDANJE

radnim danom tijekom misa (6, 7, 8 i 19 sati) i nedjeljom tijekom misa (8, 9, 10, 11.30 i 19 sati). 

Više...
 
Započela Godina redovništva u Crkvi

5Sveti otac papa Franjo odlučio je da se 2015. godina proglasi Godinom posvećenog života (redovništva), započinje prvom nedjeljom došašća, 30. studenoga 2014. Tijekom Godine redovništva planirani su različiti događaji i susreti na razini opće Crkve, u mjesnim crkvama i u župama. U našoj župi Gospe Lurdske osobito će nas nadahnjivati lik redovnika, sluge Božjega fra Ante Antića, čiju ćemo 50. obljetnicu smrti iduće godine proslaviti.

Vjerujemo da će Godina redovništva na različite načine pridonijeti plodonosnom djelovanju redovnika i obdariti ih novim zvanjima.

Večernjom misom 1. došašća

(30. studenoga u 19 sati)

u našoj župi otvaramo Godinu redovništva!

 
Mjesečni susret i kateheza za roditelje prvopričesnika

IMG 20141127 150014

U okviru mjesečnih susreta i kateheza za roditelje prvopričesnika i krizmanika održan je u srijedu, 26. studenoga u samostanskoj dvorani susret i kateheza za roditelje prvopričesnika.

Poslije molitve i župnikovih pozdravnih riječi uslijedila je kateheza pod nazivom: "Obitelj u procjepu vrijednosti i njihova posredovanja", koju je održao fra Ante Bekavac, asistent za moralnu teologiju pri KBF-u u Zagrebu. 

Ključni pojmovi njegova izlaganja: čovjek i njegovo dostojanstvo, slika Božja, obitelj, mediji i etika, zaokupljale su pozornost slušatelja.

Idući susret i kateheza: za roditelje krizmanika, u srijedu 3. prosinca u 18 sati!

Više...
 
Proslava Gospe od Zdravlja (18.-21. studenoga)

Gospa Lurdska

Marija je po svom odabranju određena za ostvarenje Božjeg plana o spasenju cjelovitog čovjeka, njegove duše i tijela. Bolest nas prati cijelog života. Sakramentalni život, molitva i pobožnost najbolji su lijekovi naših slabosti, a zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, naša višnja nada i spasenje.

 

PROGRAM PROSLAVE U NAŠOJ CRKVI

TRODNEVNICA (18. – 20. studenoga)
• 18.30 sati krunica i pobožnost
• 19.00 sati slavlje svete mise

BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA (21. studenoga)
• 7,00 i 8,00 jutarnje mise
• 18.30 sati kateheza: “Zdravlje - bolest”
• 19.00 sati svečana sv. misa i podjela bolesničkog pomazanja za bolesnike 
(predvodi fra Ivan Maletić)

 
Vjeronaučne radionice za djecu - "Glasnici Frame"

Djecje radioniceU našoj se župi jednom mjesečno - druga subota ili po dogovoru - održavaju vjeronaučne radionice za djecu osnovnih škola. Susrete vode članovi Frame i Franjevačkog svjetovnog reda naše župe. Djecu upoznajemo s temeljnim istinama naše vjere, po nadahnuću i primjeru svetoga Franje Asiškoga, velikoga ljubitelja Krista. Radionice sadržavaju individualni i grupni rad, trenutke molitve te promišljanja nad Božjom riječju. Obiluju kreativnošću, uz pratnju suvremenih sredstava i medija. Vrlo korisno i zanimljivo za djecu. Pozivamo i druge da nam se pridruže. Prijave se vrše svake subote u 11 sati kod fra Tina Labrovića u prostorijama našega samostana.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 157

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42 

Broj posjetitelja

DanasDanas611
Ovaj mjesecOvaj mjesec17089
SveukupnoSveukupno1449218
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting