Slavimo Dan pobjede, zahvalnosti i hrvatskih branitelja

U subotu, 5. kolovoza naša Domovina slavi Dan pobjede nad velikosrpskim agresorom, dan zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja. U našoj ćemo crkvi na večernjoj sv. misi u 19 sati zahvaliti za slobodu Domovine i pomoliti se za sve pokojne hrvatske branitelje. Zahvalni Bogu za dar slobode i neovisnosti, molit ćemo za mir i zajedništvo u našem narodu. Budimo zahvalni živeći i radeći tako da ovaj sveti mali dio svemira, ostane uvijek sretna i blagoslovljena Lijepa naša Domovina!

A ti, Dušo duše hrvatske, Isusova Mati,

najvjernija zagovornica zemlje Hrvatske,

na braniku vjere stoj, čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom! Amen. 

 
Generalni ministar i uprava Franjevačkog reda posjetili našu crkvu

U sklopu posjeta Generalne uprave Franjevačkog reda Južnoslavenskoj konferenciji provincijala OFM generalni ministar fra Michael Anthony Perry posjetio je u subotu, 17. lipnja i franjevački samostan i crkvu Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Prvi generalni ministar koji nas je posjetio bio je fra Giacomo Bini koji je to učinio 19. svibnja 1999. Prigodom ovog drugog posjeta, uz Generalnog ministra, nazočili su i ostali članovi Generalnog definitorija: fra Julio Cesar Bunader, vikar, te članovi generalnog definitorija: fra Caoimhin o Laoide; fra Ignacio Ceja, fra Nicodeme Kibuzehose, fra Ivan Sesar, fra Lino Gregorio Redoblado, fra Valmir Ramos i fra Antonio Scabio. U njihovoj pratnji bili su i članovi Južnoslavenske konferencije provincijala: fra Miljenko Šteko, fra Joško Kodžoman, fra Andrija Bilokapić, fra Marjan Čuden, fra Jozo Marinčić i fra Ilija Vrdoljak. U kraćem bratskom druženju bila je prilika za međusobno upoznavanje i obilazak našeg svetišta. Visoke su goste poslije zajedničke molitve pozdravili gvardijan samostana fra Mate Matić te vicepostulator fra Josip Šimić, upoznavši ih s ovom franjevačkom zajednicom, s naglaskom na pogubljenu braću samostana te svijetli lik časnoga sluge Božjega o. Antića. Svoju riječ pozdrava i poticaja na svjedočanstvo vjere braći je uputio Generalni ministar Reda. Na grobu Sluge Božjega uputili su Gospodinu zajedničku molitvu za što skorije proglašenje blaženim Sluge Božjega. Susret je završio razgledavanja spomen sobe o. Antića. 

 
Fra Mario Radman premješten na novu službu, hvala mu!

Odredbom Franjevačkog provincijala učinjene su neke personalne promjene, od kojih je jedna i za našu župu i samostan. Nakon jednogodišnjeg predanog i kreativnog rada na novu je službu premješten naš župni vikar fra Mario Radman. Njegova nova služba je gvardijan i župnik župe sv. Ante u Šibeniku. Fra Mariju od srca zahvaljujemo za sve što je činio, osobito u ime naše djece i mladih koje je osobito volio. Pratio ga zagovor i pomoć naše Majke Božje Lurdske.

Na njegovo mjesto dolazi nam fra Pavao Norac Kevo, kojemu izražavamo srdačnu dobrodošlicu. Božji blagoslov bio s njima! 

 
Frama MBL - rođendanski party na Bundeku

U dvadeset godina Frame Majke Božje Lurdske utkano je mnoštvo ljudi i događaja kojih smo se prisjetili i na kojima smo u subotu, 10. lipnja na Bundeku zahvalili Gospodinu. Pozivu su se odazvali brojni bivši i sadašnji framaši, mnogi od njih došli su sa svojim obiteljima, dok je bilo i onih koji su tek započeli svoj put franjevaštva. Najrazličitije osobe najrazličitijih uzrasta imale su nešto zajedničko- sijale su i siju radost gdje god prolaze. 

Također smo iskoristili ovu priliku da se oprostimo od našeg duhovnog (duševnog) asistenta, fra Maria, koji uskoro odlazi na službu u Šibenik te smo mu poklonili dres naše Frame. Presretni smo i zahvalni Gospodinu što nas je okupio na ovoj proslavi, što nas okuplja već dvadeset godina te Ga molimo da nas okuplja i dalje kako bismo po svijetu sijali radost. 

 
Proslava blagdana sv. Ante i zahvala za proteklu školsku godinu

Blagdan sv. Ante Padovanskoga, crkvenog naučitelja, svečano ćemo proslaviti i u našoj crkvi, u utorak 13. lipnja. 

Slavlje sv. misa: 7, 8, 9 i svečana misa u 19 sati.

Tijekom večernje mise blagoslov je djece i zahvala Gospodinu za proteklu školsku i vjeronaučnu godinu. 

Sveti Ante, moli za sve nas,

osobito za djecu i mlade našega Naroda! 

 
Volonteri Župnog caritasa na duhovnoj obnovi

Uoči svetkovine Duhova, u subotu 3. lipnja t.g., volonteri našega Župnog caritasa, predvođeni duh. asistentom fra Nikicom i bogoslovom fra Ivanom, imali su jednodnevnu duhovnu obnovu. Posjetili su franjevački samostan i crkvu sv. Petra u Cerniku gdje je bilo misno slavlje i duhovno razmatranje koje je upriličio fra Ivan. Poslije molitvenog dijela, uslijedilo je razgledavanje arheološke i biblijske zbirke, zaista jedinstvene u Lijepoj Našoj. Pozdravivši se sa domaćinima samostana, put su nastavili u Gradišku, gdje je uslijedilo razgledavanje katoličke bolnice Sveti Rafael, koju vode Bolnička braća sv. Ivana od Boga. Vrlo lijepo primljeni i upoznati o životu i radu te bolnice i njezinih redovnika, u poslijepodnevnim satima nastavljen je ručak i zajednička rekreacija u Gradiški. Duhom Svetim ispunjeni, u bratskom raspoloženju, završili su svoj hodočasnički i duhovni program. Na slavu Bogu! 

 
U danima smo Devetnice Duhu Svetomu

Devetnica Duhu Svetomu stara je kršćanska tradicija po kojoj Crkva ohrabruje vjernike da se na najbolji mogući način pripreme za silazak Duha Svetoga. 

Dođi, Duše Presveti, sa neba nas posjeti zrakom svoje milosti.

Dođi, Oče ubogih, Djelitelju dara svih, dođi, srca svjetlosti. 

Tješitelju tako blag, Ti nebeski goste drag, pun miline hlade tih.

Umornima odmore, u vrućini lahore, razgovore žalosnih.

Sjaju svjetla blaženog, sjaj u srcu puka, napuni nam dušu svu. 

 

Devetnica Duhu Svetom u našoj crkvi svaku večer, s početkom u 19 sati! 

Duhovsko bdijenje u subotu, 3. lipnja, s početkom u 19 sati!

Više...
 
Naša djeca u Stepinčevu Krašiću i Karlovcu

Jednodnevna duhovna obnova i proljetni izlet za ministrante i Dječji zbor naše župe upriličen je u subotu, 20. svibnja t.g. Pod vodstvom svojih fratara, fra Marija i fra Nikice te brižnim okom sestre Željke, naši su najmlađi župljani u prijepodnevnim satima posjetili Krašić, pomolili se u crkvi te promišljali o svijetlom liku naše Crkve bl. Alojziju Stepincu, krašićkom uzniku. Ni igre i radosnog druženja nije nedostajalo.

Poslije Krašića, u poslijepodnevnim su satima naši najmlađi posjetili svetište sv. Josipa u Karlovcu. Molitvom za svoje roditelje, pozdravom mjesnog župnika te blagoslovom u srcu i duši djeca su radosno zaključila ovaj milosni dan. 

 
Naša hodošašća u Pleternicu i Voćin

U Marijinu mjesecu, dana 6. svibnja 2017. župljani i štovatelji Majke Božje Lurdske hodočastili su, predvođeni svojim župnikom fra Nikicom, u marijanska svetišta požeške biskupije. Najprije su posjetili svetište Gospe od suza u Pleternici. Tamo nas je svesrdno primio upravitelj svetišta vlč. Antun. Sve je nazočne upoznao s poviješću i sadašnjošću ovog Gospina doma – utočišta za mnoge hodočasnike Slavonije ravne. Poslije misnog slavlja i pobožnosti Gospi od suza, nastavili smo put prema Požegi, razgledali franjevačku crkvu i katedralu te imali slobodno vrijeme za okrjepu i druženje. U ranim poslijepodnevnim satima nastavili smo put prema Gospinu svetištu u Voćinu. Tamo smo molitvom krunice i osobnom pobožnošću imali drugi dio naše duhovne obnove. Upravitelj svetišta također nas je svesrdno primio i upoznao s ovim svetim mjestom koje je u Domovinskom ratu mnogo pretrpjelo, ali se Bog pobrinuo podići ovaj Dom molitve u kojeg danas hodočaste brojni hodočasnici. Poslije slobodnog razgledavanja i uživanja u voćinskom krajoliku, zaputili smo se u Zagreb gdje smo ispunjena srca Božjega mira u večernjim satima radosno se vratili. Bogu hvala za sve! 

 
Novo vodstvo Mjesnog bratstva OFS-a Majke Božje Lurdske

Potaknuti Duhom Svetim, 7. svibnja 2017. pod predsjedanjem fra Tomislava Glavnika, područnog duhovnog asistenta i Branka Pagadura, delegata ministra područnog vijeća OFS-a i područnog vijećnika izabrano je novo vijeće mjesnog bratstva OFS-a Majke Božje Lurdske u Zagrebu:
• Marija Jagoda Pavina, ministra
• Franjo Mudifaj, doministar
• Jozefina Glasnović, tajnica
• Josipa Radman, blagajnica
• Ivana Bošnjak, povjerenica za formaciju
• uz duhovnu asistenciju fra Mate Matića

Bože, koji si me do ovog časa doveo, vodi me i dalje koncu mojih želja (Molitva na putu, A. B. Šimić).

 
Svibanjska pobožnost u čast Bl. Djevici Mariji

 

U Gospinu smo mjesecu svibnju.

U svim crkvama obavlja se svibanjska pobožnost

u čast BDM - Gospina krunica.

Poruke Gospe iz Fatime: ”Ja sam Gospa svete Krunice. Neka se Krunica moli svaki dan! Molite Krunicu svaki dan da biste izmolili mir svijetu i svršetak rata!“ 

Dragi papa, sv. Ivan Pavao II. je govorio: “Krunica je moja najdraža molitva. Mnogi znaci pokazuju kako i danas sveta Djevica želi upravo po toj molitvi ostvarivati onu majčinsku brigu kojoj je umirući Otkupitelj povjerio, u osobi ljubljenog učenika, sve sinove Crkve: ”Ženo! Evo ti sina!” (Iv 19, 26).


SVIBANJSKA POBOŽNOST - MOLITVA KRUNICE

U NAŠOJ CRKVI SVAKU VEČER U 18.30 SATI! 

 
Proslavljena Prva pričest u našoj župi

U nedjelju, 30. travnja u našoj je župi proslavljena Prva sveta pričest za 128 djece iz tri osnovne škole s područja župe. U svečanoj procesiji ušli su u crkvu u bijelim haljinama, simbolom čistoće njihovih duša. Ovaj veliki dan proslavli su zajedno s predvoditeljem slavlja fra Mariom, župnikom fra Nikicom, vjeroučiteljicom s. Željkom i ostalom župskom zajednicom. Srcima punima ljubavi i ozarenim licima djeca su slavila Boga nadahnutim pjesmama, molitvama i recitacijama. Neka im dragi Bog podari trajnu ljubav prema vjeri i Kristu, bili na ponos svojim roditeljima, Crkvi i našem narodu. 

Fotografije i DVD snimak Prve pričesti može se naručiti u Foto Nana.
/Foto Nana, dig. foto i video studio, Ilica 277, Zagreb, tel. 01 /37 50 366./

 
Gospodin je uskrsnuo. Aleluja!

Slavimo Uskrs, svetkovinu za koju se, kao ni za jednu drugu, s pravom govori da je najveća, najvažnija i najuzvišenija – jer dogodilo se vrhunsko očitovanje Božje ljubavi prema čovjeku. Božji se Sin žrtvovao da nas spasi. Isus je umro i uskrsnuo. Kristova smrt i uskrsnuće otkriva potpunu pouzdanost Božje ljubavi. Činom te bezuvjetne ljubavi Bog je ljudima poručio da su za život stvoreni, za vječnost predodređeni, a ne za smrt i propast. I mi po Uskrsu živimo. 'Samo onaj tko priznaje svoje granice može otvoriti srce djelovanju Božjeg milosrđa i njegove svemogućnosti!'

U ime našeg samostana i župe,

sretan vam i blagoslovljen Uskrs! 

Slavlje sv. misa i blagoslov usk. jela: 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 h.

 
OBREDI VELIKOG TJEDNA U NAŠOJ CRKVI

VELIKI ČETVRTAK (13. travnja): Spomen Kristove posljednje večere - ustanova sv. Mise.

07.00  Jutarnja molitva iz časoslova
19.00  Misa Večere Gospodnje
22.00  "Getsemanska ura", pobožnost

VELIKI PETAK (14. travnja): Spomen muke i smrti.

07.00  Jutarnja molitva iz časoslova
19.00  Obredi Velikog petka

VELIKA SUBOTA (15. travnja): Dan tišine i bdijenja.

07.00  Jutarnja molitva iz časoslova
21.00  Obredi uskrsnog bdijenja

Poslije obreda - blagoslov uskrsnih jela!

USKRSNUĆE GOSPODINOVO (16. travnja):

Sv. mise: 7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati
Blagoslov uskrsnih jela: poslije svake svete mise!

RASPORED ISPOVIJEDANJA:

Vel. pon. – vel. srijeda 6.45 – 12; 16.30 – 19.30 sati
Veliki četvrtak 7.30 – 12; 16.30 – 18.45 sati
Veliki petak 7.30 – 12; 16.30 – 19.30 sati
Velika subota 7.30 – 12; 16.30 – 19.30 sati

NA USKRS NEMA ISPOVIJEDANJA!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 151

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80 

Broj posjetitelja

DanasDanas38
Ovaj mjesecOvaj mjesec12376
SveukupnoSveukupno1207292
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting