Studeni, krunica za duše čistilišta

Kada ste zadnji put molili za duše u čistilištu? Ako ste poput većine katolika, onda će vaš odgovor biti: ne u zadnje vrijeme. Katolici prečesto zaboravljaju na molitvu za duše u čistilištu, većinom zbog nekoga straha da ih se ne smatra srednjovjekovnima (kao da je to loša stvar), praznovjernima ili još gore, ekumenski neosjetljivima.

Molitva krunice za duše u čistilištu u našoj župi tokom studenog prije večernje svete mise u 18:30.

Više...
 
Svi Sveti i Dušni dan

svi sveti cx mmŠto slavimo na blagdan Svih svetih, a što na Dušni dan? Što zapravo znači kada kažemo da vjerujemo u »općinstvo svetih«?

Na svetkovinu Svih Svetih raspored bogoslužja u crkvi Majke Božje Lurdske: 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.
Na Dušni dan bogoslužja za pokojne: 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Više...
 
Naši župljani hodočastili u Međugorje i Vepric

Medj.1

Pedeset hodočasnika naše župe, pod vodstvom župnika fra Nikice, hodočastilo je Gospi u Međugorje, 18. i 19. listopada 2014. Po dolasku u Međugorje, u ranim jutarnjim satima, hodočasnici su pošli na brdo Križevac, moleći križni put i razmatrajući Muku Gospodinovu. Po dolasku u svetište, mnogi su pristupili sakramentu ispovjedi te imali vrijeme za osobnu pobožnost. U 16 sati u velikoj dvorani sv. Ivana Pavla II. hodočasnike je primio i pozdravio međugorski župnik fra Marinko Šakota te održao katehezu o međugorskom fenomenu.

Više...
 
19. listopada: Misijska nedjelja – dan molitve za misije i misionare

ofm kamerun1Mt 22,15-21

(Mk 12, 13–17; Lk 20, 20–26)
Tada farizeji odoše i održaše vijeće kako da Isusa uhvate u riječi. Pošalju k njemu svoje učenike s herodovcima da ga upitaju: »Učitelju! Znamo da si istinit te po istini putu Božjem učiš i ne mariš tko je tko jer nisi pristran. Reci nam, dakle, što ti se čini: je li dopušteno dati porez caru ili nije?«
Znajući njihovu opakost, reče Isus: »Zašto me iskušavate, licemjeri? Pokažite mi porezni novac!« Pružiše mu denar. On ih upita: »Čija je ovo slika i natpis?« Odgovore: »Carev.« Kaže im: »Podajte dakle caru carevo, a Bogu Božje.«

Svoje novčane priloge za misije i misionare moći ćete priložiti tijekom prikupljanja milostinje.

 
Proslavljena Nedjelja zahvalnosti za Božja dobročinstva

PA120022U nedjelju, 12. listopada proslavili smo Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Na svetoj misi u 9 sati, zahvalili smo Gospodinu za njegova dobročinstva. Djeca su, pod vodstvom fra Tina i s. Željke, upriličila prigodni program.

Sa svetim Franjom, Bogu smo zahvalni za svekolika njegova dobročinstva i stoga mu kličemo "Hvaljen budi, Gospodine moj, sa svim stvorenjima svojim!"

 

Više fotografija u nastavku.

Više...
 
Krunica - listopadska pobožnost

krunicaa

 

Listopadska pobožnost (krunica i pjevane litanije) u crkvi Majke Božje Lurdske svaku večer prije sv. mise s početkom u 18.30 sati.

 
U spomen ubijenim franjevcima naše Provincije (1942.-1948.)

fratri mucenici

U danima proslave blagdana našeg utemeljitelja sv. oca Franje Asiškoga,

sjetiti ćemo se i ubijenih franjevaca naše Redovničke zajednice

(tri su člana ovog samostana: fra Matej Vodanović, fra Serafin Rajič i fra Leonardo Bajić),

koji su u teškom vremenu komunističkog progona nevino patili i krv svoju prolili.

Sveta misa zadušnica za ubijene fratre u nedjelju, 5. listopada u 11.30 sati.

 
Proslava sv. o. Franje Asiškoga

Program proslave:

SRIJEDA, 1. LISTOPADA

18.50 sati: molitva trodnevnice
19.00 sati: sveta misa
19.40 sati: Sv. Franjo i franjevaštvo

ČETVRTAK, 2. LISTOPADA

18.50 sati: molitva trodnevnice
19.00 sati: sveta misa
19.40 sati: Sa sv. Franjom klanjamo se Gospodinu

PETAK, 3. LISTOPADA

18.50 sati: molitva trodnevnice
19.00: sv. misa i obred preminuća

 

SUBOTA, 4. LISTOPADA: SVETKOVINA SV. FRANJE ASIŠKOGA

7, 8, i 9 sati: jutarnje mise
19.00 sati: Svečana sveta misa

 

NEDJELJA, 5. LISTOPADA U 11.30 SATI

Sv. misa za ubijena 43 franjevca 
Provincije Presv. Otkupitelja (1942.-1948.)

 

 
Radosni, jer smo opet zajedno!

zup kateheza14.

Slavljem sakramenta pomirenja, u subotu 20. rujna te sv. misom i zazivom Duha Svetoga, u nedjelju 21. rujna, započeli smo naše susrete u župi kao i novu vjeronaučnu godinu. Šezdeset učenika i njihovih vjeroučitelja našli su se u samostanskom dvorištu, razmijenili ljetna iskustva te u crkvi Majke Božje Lurdske započeli pokorničko bogoslužje. Fra Tino, fra Nikica i s. Željka nastojali su djeci opisati milosrdnog Isusa koji svima rado oprašta. Njegovu milosrđe svi trebamo. Sakrament ispovijedi važan je dar za sve. Na nedjeljnoj dječjoj misi u 9 sati zazvali smo osobiti Božji blagoslov na naše prvašiće kao i na sve učenike, nastavnike i vjeroučitelje. 

Više...
 
Rane sv. Franje

SCB-stigm-lKatolička crkva 17. rujna slavi blagdan Rane sv. Franje. U svom duhovnom usponu na vrhunce svetosti Franjo na brdu La Verni 1224. godine biva obilježen Isusovim ranama (stigmama).

Više...
 
Početak nove školske i vjeronaučne godine

skolskagodina

Na početku nove školske i vjeronaučne godine opet smo zajedno.

Lijepo je što možemo biti jedni s drugima i što možemo moliti jedni za druge:

"Gospodine Isuse, na početku nove pastoralne godine želimo ti zahvaliti za ljetne praznike, za ljepotu obiteljskog doma, za sve radosne trenutke.

Budi s nama kroz dane ove nove školske i vjeronaučne godine. Gospodine, daj nam svjetlo svoje dobrote da te slavimo svojim djelima. Pomozi nam da i mi kroz svoje susrete s drugima naviještamo snagu Tvojih susreta.  

Nadahni nas svojim Duhom da širimo ljubav prema Tebi i jedni prema drugima". Amen!

 

 

 
Rođenje Blažene Djevice Marije - Mala Gospa

gospa lurdska manjaNakon pada praroditelja u grijeh Bog im se ukazuje, prekorava ih zbog neposlušnosti i tjera ih iz raja. A zatim Bog sam govori zmiji - zavodniku: "Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu" (Post 3,15). Drugi vatikanski sabor izričito uči da je Marija proročki označena u tome obećanju o pobjedi nad zmijom, a koje bi dano našim praroditeljima pošto su sagriješili (usp. Lumen gentium, br. 55).

Mariju naviješta prorok Izaija kad govori o znaku Emanuela. "Evo, začet će djevica i roditi sina, i nadjenut će mu ime Emanuel!" (Iz 7,14).

Isto tako prorok Mihej, govoreći o nevolji i slavi doma Davidova, kaže: "Zato će ih Jahve ostaviti dok ne rodi ona koja ima roditi" (Mih 5,2).

SVETE MISE U 7, 8, 9 i 19 sati.

 

Više...
 
28. kolovoza: sv. Augustin

augustine-of-hippo

Sv. Augustina, jednog je od najvećih crkvenih naučitelja. Obraćenik i svetac, biskup Augustin rođen je 354. god. u Tagasti, na sjeveru Afrike. Po svem kršćanskom svijetu poznata je i njegova majka Monika, također svetica, no otac mu je bio poganin, a i sam Augustin nije u djetinjstvu bio kršten. Intelektualno izvanredno nadaren, zarana je stekao takvo znanje da u dvadesetoj godini života predaje govorništvo u Kartagi. Neumorno istražuje istinu o sebi i o smislu ljudske opstojnosti. Naravno, nije mogao mimoići što o tome naučava katolička vjera, to više što ga je pobožna majka u njoj poučavala, na nju upućivala i s gorkim suzama molila da se krsti.

Više...
 
Srijeda, 27. kolovoz: sv. Monika

santa-monica-220x350

Sveta Monika - rođena je u Tagasti u kršćanskoj obitelji. Udala se za Patricija, dobrog i osjećajnog čovjeka, ali temperamentnog Afrikanca koji ju nije poštedio bračne nevjere. Kao kršćanka nastojala ga je pridobiti za svoju vjeru.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 151

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35 

Broj posjetitelja

DanasDanas30
Ovaj mjesecOvaj mjesec12368
SveukupnoSveukupno1207284
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting