Proslava Majke Božje Lurdske, naše Zaštitnice

U našoj župi i svetištu i ove godine svečano započinjemo proslavu naše Zaštitnice, Gospe Lurdske.

  • Devetnica(2. – 10. veljače): večernji molitveni program započinje pobožnošću Majci Božjoj, u 18.15 sati. Ujedno je tada i prigoda za ispovijed. Misno slavlje je u 19 sati. Predvoditelji sv. misa kroz devetnicu: p. Marko Glogović, promicatelj apostolata za nerođene; fra Šimun Bilokapić, prof. KBF-a u Splitu te preč. Josip Kuhtić, rektor zagreb. katedrale. 
  • Cjelodnevno klanjanje pred Presvetim, u četvrtak 4. veljače, od 8.30 do 18 sati u crkvi.

Na svetkovinu Gospe Lurdske, u četvrtak 11. veljače:

Sv. mise: 7, 8, 9, 10, 11.30 sati. Ispovijed na svim sv. misama. Sv. misa za bolesnike u 16 sati (teži bolesnici mogu primiti sakr. bolesničkog pomazanja).

Svečano misno slavlje u 19 sati predvodit će mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. 

Pomogao nas slavni zagovor Majke Božje, Gospe Lurdske!

 

 
Završen blagoslov obitelji u župi

U Župi Majke Božje Lurdske završio je božićni pohod i blagoslov obitelji. Sveukupno smo blagoslovili oko 930 obitelji. Svećenici zahvaljuju svim obiteljima na srdačnom prijemu i daru osjećaja za svoju Crkvu. U svim obiteljima prepoznata je vjernička otvorenost Božjem blagoslovu i kršćanska gostoljubivost. Sve naše obitelji i sve župljane prikazujemo Gospinu zagovoru i za sve naše dobročinitelje redovito molimo.

 

 
Nastavak katehetskih susreta u župi

Početkom drugog polugodišta nastavljaju se župne kateheze. Za kandidate Prve pričesti (slavlje 24. travnja 2016.) i svete krizme (slavlje 7. svibnja 2016.) redovite su tjedne kateheze, prema dosadašnjem rasporedu: prvopričesnici - petkom u 16 i 17 sati; krizmanici - ponedjeljkom, utorkom i petkom u 19.30 sati.

Biblijska zajednica ima susrete srijedom u 19.30 sati. Franjevačka mladež (Frama) ima susrete četvrtkom u 20.15 sati. Ministrantski susreti su subotom u 11 sati.

 

 
Božićni blagoslov obitelji u župi

Dragi župljani, dan blagoslova Vaše obitelji poseban je dan kada Krist po molitvi Crkve ulazi u Vaš dom. Blagoslov obitelji je izraz Vaše vjere i svjedočanstvo pripadnosti Rimokatoličkoj Crkvi. Otvorite vrata svoga doma Božjem blagoslovu!

VRIJEME BLAGOSLOVA OBITELJI:

  • Radnim danom: 9 do 12 sati; 15 do 19.30 sati.
  • Nedjeljom i svetkovinom: od 15 do 20 sati.

ODABERITE JEDAN OD TERMINA BLAGOSLOVA I OBAVIJESTITE ŽUPNI URED:

  • ili poslije misa u crkvi (sakristija i ulaz u crkvu)
  • ili telefonom: 466 05 55 (8 - 12 i 16 - 18 sati).
  • ili elektronskom poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 RASPORED BLAGOSLOVA VIDI U PRILOGU  Više:  

Više...
 
Stara Godina - Misa zahvalnica u našoj crkvi

Na Staru Godinu - Silvestrovo u našoj je crkvi Majke Božje Lurdske sveta misa zahvalnica u 19 sati. Zahvalit ćemo Gospodinu za sve primljene milosti tijekom prošle godine. Župljani će na kraju mise čuti statistiku događanja u našoj župi. Poslije euharistijskog slavlja nastavlja se pobožnost Euharistijskog klanjanja.

"Tebe Boga hvalimo, vjerno ispovijedamo. Vječnog Oca slavimo, složnim glasom pjevamo: Na nebesim anđeli štuju te arkanđeli!"

 
Na dobro Vam došao Božić - sveto porođenje Isusovo

velika-meditacijaNa Božić - veliki Bog postaje mali čovjek. To je velika tajna - otajstvo! Upravo ta riječ „otajstvo“ ključna je za duhovno proživljavanje pravog Božića. To otajstvo nam ponovno, kao i svake godine, govori o Božjoj ljubavi prema čovjeku. O jedinoj vrijednosti na ovom svijetu za koju se isplati živjeti. Jer onaj koji živi po ljubavi, jedino on će biti sretan! 

 

Sretan i blagoslovljen Božić žele Vam franjevci samostana i župe Majke Božje Lurdske.

Više...
 
Milosni hod ususret Božiću!

Došašće je vrijeme priprave za Kristov dolazak. Crkva o tome dolasku govori na trojak način: o Isusovu dolasku njegovim rođenjem prije 2000 godina, o Kristovu dolasku u našu nutrinu danas, i o njegovu dolasku u slavi na kraju vremena. Ali da li nas Kristov dolazak uopće dira?  Slavimo dolazak Isusa Krista k nama, u naše srce. A to znači da Isus kuca na vrata našega srca. Bog dolazi u svakom trenutku. Tako govore mistici. Pitanje je primjećuješ li njegov dolazak. Kuca na tvoja vrata. Želi svratiti k tebi. Ali ti si možda previše zaokupljen. Ako si kod sebe, moći ćeš čuti njegovo kucanje i pustiti ga unutra. Kad On uđe u tvoje srce, ti si spašen. 

 

BOŽIĆNO ISPOVIJEDANJE:  6.00 - 12.00 te 16.30 - 19.30 sati.

MISE ZORNICEsvako jutro (osim nedjelje) u 6 sati. 

DEVETNICA BOŽIĆU: od utorka 15. prosinca u 19 sati.

 

BADNJAK: Zornica u 6 sati; Misa bdijenja u 19 sati te Božićna polnoćka u 24 sata. 

BOŽIĆ: Svete mise u 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

SV. STJEPAN: Svete mise u 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

SV. OBITELJ: Svete mise u 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati. 

 
Duhovna obnova za bračne parove

Pod geslom: “Rast u istini o sebi i drugome” u našoj se župi upriličuje Duhovna obnova za mlađe bračne parove. Vikend susreti (od 27. do 29. studenoga) održavaju se u samostanskoj dvorani, s početkom od 18 sati. Program sadržava: predavanja, sv. misu i pobožnosti. Voditeljica je dr. Josipa Škarica.

Tematika duh. obnove:

- Muškarac i žena dvije različite istine u jednom braku

- Svakodnevne potrebe na emocionalnoj razini

- Komunikacija i tolerancija u braku

- Primarne ljubavne potrebe muškarca i žene

- Kako hraniti bračnu ljubav

- Seksualnost u braku

- Put rješavanja bračnih sukoba (nerazumijevanje, svađe)

- Liječiti brak i obitelj

- Model zdrave / bolesne obitelji

- Djeca – izazov roditeljima

- Što ako smo u odgoju nešto propustili?

 

Sveta misa i pobožnost - osnovica je duh. obnove. Dobrodošli!

 
Proslava Gospe od Zdravlja (18.-21. studenoga)

Gospa Lurdska

Marija je po svom odabranju određena za ostvarenje Božjeg plana o spasenju cjelovitog čovjeka, njegove duše i tijela. Bolest nas prati cijelog života. Sakramentalni život, molitva i pobožnost najbolji su lijekovi naših slabosti, a zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, naša višnja nada i spasenje.

 

PROGRAM PROSLAVE U NAŠOJ CRKVI

TRODNEVNICA (18. – 20. studenoga)
• 18.30 sati krunica i pobožnost
• 19.00 sati slavlje svete mise

BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA (21. studenoga)
• 7,00 i 8,00 jutarnje mise
• 18.30 sati kateheza: “Zdravlje - bolest”
• 19.00 sati svečana sv. misa i podjela bolesničkog pomazanja za bolesnike 

 
Svi Sveti i Dušni dan

svi sveti cx mmŠto slavimo na blagdan Svih svetih, a što na Dušni dan? Što zapravo znači kada kažemo da vjerujemo u »općinstvo svetih«?

 

Na svetkovinu Svih Svetih raspored bogoslužja

u crkvi Majke Božje Lurdske: 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

 

Na Dušni dan bogoslužja za pokojne: 7, 8, 9 i 19 sati.

Više...
 
Večer Župnog caritasa prigodom nadolazeće "Godine milosrđa"

Sveti otac papa Franjo nadolazeću je godinu proglasio "Godinom milosrđa" (od 8. 12. 2015. do 20. 11. 2016.). S tim u vezi u našoj će se župi na blagdan sv. Ivana Pavla II., u četvrtak 22. listopada u 20 sati upriličiti "Večer Župnog caritasa". Caritas ima biti nositelj važnijih aktivnosti u župi prigodom Godine milosrđa. Caritasova večer jest prigoda da upoznate kako pomažemo najpotrebnije u župi, kakvi su planovi za budućnost te da se u naš Caritas učlane novi volonteri i simpatizeri. 

 

 
Naši župljani hodočastili u austrijsko svetište Mariazell

1Majka Božja iz Mariazella naziva se »Magna Mater Austriae« - Velika Majka Austrije. Ona se časti i kao »Mater Gentium Slavorum« - Majka slavenskih naroda. S poviješću tog štajerskog hodočasničkog mjesta posebno su povezani vjernici slavenskih zemalja, dakle i Hrvati. To je razlog da smo u Marijinu mjesecu hodočastili u veliko austrijsko svetište, u subotu 17. listopada 2015. To bijaše prvo organizirano hodočašće župe Majke Božje Lurdske u Mariazell. Autobus naših hodočasnika, predvođenih župnikom fra Nikicom i bogoslovom fra Marijom, u jutarnjim su satima krenuli iz Zagreba na hodočašće. Po dolasku u svetište razgledali su baziliku i pomolili se pred čudotvornim Marijinim likom. Uslijedila je pobožnost križnog puta na kalvarijski brežuljak iznad grada. Svečano misno slavlje pred Čudotvornom Gospom slavili smo u 15 sati, poslije kojeg smo se oprostili sa svetištem i zaputili svojim obiteljima. Hodočasnički dan Majci Mariji doista bijaše plodonosna duhovna obnova svim sudionicima i prekrasan dan za sjećanje.

Više...
 
Proslava Dana zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje

PA120022U nedjelju, 11. listopada proslavili smo Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Na svetoj misi u 9 sati, zahvalili smo Gospodinu za njegova dobročinstva. Djeca su, pod vodstvom fra Tina i s. Željke, upriličila prigodni program.

Sa svetim Franjom, Bogu smo zahvalni za svekolika njegova dobročinstva i stoga mu kličemo "Hvaljen budi, Gospodine moj, sa svim stvorenjima svojim!"

 

 
8. listopada - Dan neovisnosti Republike Hrvatske

hr zastava u obliku srcaHrvatska danas obilježava Dan neovisnosti, blagdan u sjećanju na 8. listopada 1991., kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza sa bivšom državom, čime je Hrvatska postala nezavisna i samostalna država.

Čvrsto vjerujem u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga.
Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom
i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet
vjere u Isusa Krista i vjernosti Katoličkoj Crkvi.
Svoju odluku polažem u Bezgrešno Srce Presvete Bogorodice Marije.
Najvjernija odvjetnice, na braniku stoj,
čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom.
Amen.

NA VEČERNJOJ SV. MISI U 19 SATI - MOLITVA ZA DOMOVINU.

ČESTITAMO BLAGDAN HRVATSKE NEOVISNOSTI! 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 164

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63 

Broj posjetitelja

DanasDanas279
Ovaj mjesecOvaj mjesec25143
SveukupnoSveukupno1630995
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting