Spomen na progonjene i ubijene fratre samostana Majke B. Lurdske

Pozivnica-page-001

Franjevci samostana Gospe Lurdske i vjernici istoimene župe posebnim se spomen-slavljem sjećaju braće franjevaca koji su u montiranom političkom procesu 1947. god. bili lažno i nepravedno osuđeni. Misno slavlje u nedjelju, 19. travnja u 19 sati predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Više...
 
Na hodočašću Čudotvornoj Gospi Sinjskoj u Sinju

Sinj 11052015 2

Prigodom proslave 300. obljetnice čudesne pobjede nad Turcima pod Sinjem, 1715. godine, naši su župljani u subotu, 11. travnja hodočastili Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Tri autobusa hodočasnika (oko 160 sudionika), u pratnji svojih svećenika - župnika fra Nikice Ajdućića, gvardijana fra Mate Matića te bogoslova fra Ante Bešlića i fra Maria Leme, zavjetno je hodočastilo. Srdačno ih je u Sinju primio upravitelj Svetišta gvardijan fra Petar Klapež, koji ih je upoznao s poviješću Svetišta i proslavom velike obljetnice. Misno slavlje predvodio je fra Mate Matić a preko mise je pjevao Mješoviti zbor naše Gospe Lurdske. U poslijepodnevnim satima hodočasnici su s fra Nikicom molili pobožnost križnog puta prema Gospinu Gradu, gdje se dogodila slavna pobjeda, posredovanjem Majke Božje. Ispunjeni snagom Božje milosti i Gospinim blagoslovom, sretno su se vratili svojim obiteljima.

Više slika u nastavku!

Više...
 
U spomen ubijenim fratrima našeg samostana

123

U nedjelju, 19. travnja u 19 sati središnje je Spomen – slavlje u čast ubijenim fratrima ovog samostana (fra Matej Vodanović, fra Serafin Rajič i fra Leonardo Bajić) te drugim fratrima koji su podnijeli dugogodišnju zatvorku kaznu, nevino suđeni i lažno optuženi. Svjedoci su to koji su u teškom vremenu komunističkog progona krv svoju prolili i teško trpjeli za vjeru i Boga. U spomen na njihovu žrtvu podignut ćemo im u krugu samostana spomen ploču, koja će biti znak naše trajne zahvalnosti.  U četvrtak, 16. travnja u 19 sati početak je trodnevnice u spomen ovim fratrima, mučenicima. 

 
Uskrsnu Gospodin doista - Njemu slava i čast u vijeke!

uskrs

SVETE MISE U SVETIŠTU: 7, 8, 9, 10, 11:30 i 19.

Blagoslov uskrsnih jela poslije svake svete mise.

 

Praznine, tjeskobe, gubitci nade koji obilježavaju naš život, jer život je težak… Te praznine iznenada ispunja prisutnost, prisutnost onoga koji je Živi, Onoga koji je naš život. Tmine, zbog kojih ponekada mucamo i posrćemo u životu… Smrti, iskušenja kroz koja smo prošli, sve što nam daje misliti da je smrt kraj svega, sve je to danas, u ovo Uskrsno jutro, obasjano Kristovim svjetlom. Da, uskrsnuo je, nije ovdje.

Uskrsnuo je! A gdje je On? On je u vašemu životu, u životu svakoga od vas, usred naših šutnji i riječi, usred naši svjetlosti i tmina, usred naših povezanosti i naših osamljenosti. On je život!

"Meni je živjeti Krist", kaže sv. Pavao. Nama, na ovo Uskrsno jutro, život je život Uskrslog Krista!

 

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS,

ŽELI VAM OSOBLJE SAMOSTANA I ŽUPE

MAJKE BOŽJE LURDSKE!

 
Preko muke i smrti do slavnog Uskrsa

Plakat

RASPORED ISPOVIJEDANJA U SVETIŠTU

  • Nedjelja Muke - Cvijetnica     od 6.45 do 12;  od 18.30 do 19.45 sati
  • Veliki ponedjeljak – srijeda   od 6.45 do 12;  od 16.30 do 19.30 sati
  • VELIKI ČETVRTAK                od 7.30 do 12;  od 16.30 do 18.45 sati
  • VELIKI PETAK                        od 7.30 do 12;  od 16.30 do 19.30 sati
  • VELIKA SUBOTA                 od 7.30 do 12;  od 16.30 do 19.30 sati 
  • Na Uskrs nema ispovijedanja!
 
Moći bl. Alojzija Stepinca u našoj crkvi
Stepinac 1U korizmenim danima naša Nadbiskupija upriličuje čašćenje moćiju bl. Alojzija Stepinca, mučenika. U crkvi i župi Majke Božje Lurdske Blaženikove su moći bile izložene vjernicima na čašćenje, u srijedu 11. ožujka. Župnik fra Nikica je svečano unio Relikvijar s moćima u crkvu u 17 sati te je uslijedila molitva i pobožnost do večernje mise u 19 sati. Petorica naših bogoslova sa svojim odgojiteljem fra Tinom i drugim fratrima sudjelovali su u molitvi. Poslije misnog slavlja vjernici su imali mogućnost pristupiti i odati počast Stepinčevim moćima. 
 
Više slika u nastavku!
Više...
 
Kardinal Bozanić predvodio „Antićevo“

bozanicSvečano euharistijsko slavlje o 50. obljetnici smrti sluge Božjega fra Ante Antića u svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu u srijedu 4. ožujka predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. U koncelebraciji je bilo tridesetak svećenika, među kojima i predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP) fra Jure Šarčević, OFMCap, vikar Provincije fra Ante Udovičić i nekoliko provincijala.

Više...
 
Antićevo: Proslava 50. obljetnice smrti Sluge Božjega

anticevo 15 plakat2 2-page-001

 
Korizma i značenje Križnoga puta

Korizma Isus2Korizma je vrijeme milosno u kojemu nam Bog objavljuje svoje milosrdno lice. To Božje lice naša duša, koja je ranjena grijehom, čezne gledati tako da primi svu blaženu utjehu. Vrijeme korizme je vrijeme obnove Saveza s Bogom, a to znači ponovno povjerovati i uzdati se u Božju ljubav i vjernost. Ljubav Božja, dolazi nam, nadasve preko Riječi koju nam Bog upućuje i koja čeka na naš odgovor.

 

PUT KRIŽA - petkom i nedjeljom u 18.15 sati!

 

HRVATSKA TELEVIZIJA prenosi sv. misu iz naše crkve - u nedjelju, 1. ožujka u 11 sati!

Više...
 
Proslavljena svetkovina Majke Božje Lurdske

DSC 0267Svetkovina Majke Božje Lurdske (11. veljače) svečano je proslavljena u našoj župi. Za nju su se župljani i brojni vjernici pripremali devetnicom (2. – 10. veljače), koju su predvodili: fra Slavko Slišković, prof. na KBF-u u Zagrebu, fra Ante Vučković, prof. na KBF-u u Splitu te fra Ivan Matić, voditelj kuće "Tabor" u Samoboru. Svaku večer pjevanje je predvodio jedan od zborova župe i svetišta. Devetnica je u životima vjernika, koji su svaku večer ispunjali crkvu do posljednjeg mjesta, stvarala pravu duhovnu pripravu za proslavu Zaštitnice župe i svetišta.

Više...
 
PROSLAVA NAŠE ZAŠTITNICE - GOSPE LURDSKE

DEVETNICA

ponedjeljak, 2. veljače – utorak, 10. veljače

18,00          sakrament ispovijedi

18,15          pobožnost Majci Božjoj Lurdskoj

19,00          euharistijsko slavlje

 

SVETKOVINA GOSPE LURDSKE

11. veljače (srijeda)

jutarnje sv. mise: 7, 8, 9, 10, 11.30 sati

15.30 sati             krunica i pobožnost Majci Božjoj Lurdskoj

16,00 sati             sv. misa za bolesnike (predvodi fra Ivan Matić)

19,00 sati             svečano euharistijsko slavlje

                     (predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup) 

 
Održano godišnje cjelodnevno klanjanje u župi

naslovnaU četvrtak, 5. veljače (u tijeku devetnice Gospi Lurdskoj) u našoj je župi održano godišnje cijelodnevno klanjanje Presv. Oltarskom Sakramentu, od 8.30 do 18 sati. Cio dan vjernici su u tišini pristupali i klanjali se Gospodinu. I naši su fratri također sudjelovali, prema svom rasporedu. Posljednjih sat vremena, od 17 do 18 sati, zajedničko je klanjanje uz molitvu i pjesmu predvodio fra Tino Labrović s bogoslovima.

Divnoj dakle Tajni ovoj klanjajmo se smjerno mi,
Stari zakon Žrtvi novoj, nek se sada ukloni,
Vjera duši čovjekovoj nek spoznanje dopuni.

 

(više fotografija u nastavku)

Više...
 
Statistika župe za 2014. godinu

gospa crkva

Tijekom prošle godine, 2014., u našoj je župi kršteno 110 osoba, od čega 54 dječaka i 56 djevojčica. Odraslih je kršteno 9. 

Prvu svetu pričest primilo je sveukupno 136 osoba, od čega 128 djece, a 10 odraslih.

U župi su se crkveno vjenčala 24 para.

Preminulo je 145 osoba, od čega 56 muškaraca i 99 žena. Sa sakramentom bolesničkog pomazanja preminulo je 40 osoba, a bez sakramenta bolesničkog pomazanja preminulo je 105 osoba.

Tijekom 2014. godine župno osoblje pohodilo je oko 100 bolesnika.

 

 
Božićni blagoslov obitelji završava

Dragi župljani, ovogodišnji blagoslov obitelji u našoj župi završava. Ostaje nam još manji dio naknadnih blagoslova. Obitelji koje nisu obavile blagoslov mogu se još naknadno prijaviti u naš ured ili poslije sv. misa u sakristiju. 

Sveukupan broj blagoslova obitelji u župi je oko 870, koje su to zatražile i dogovorile sa svećenikom. Četiri svećenika iz našeg samostana blagoslivljali su od 27. prosinca 2014. do 10. siječnja 2015. To bijaše predivan dio našeg pastoralnog susreta s obiteljima. Od srca zahvaljujemo na kršćanskoj gostoljubiovosti i prijemu svećenika. Za vas, naše dobročinitelje, svakodnevno molimo u našem samostanu te služimo svetu misu svake subote navečer.

Bog vas blagoslovio i hvala vam na vašoj svesrdnoj pomoći koju ste nam pružili, kako bismo mogli i duhovno i materijalno djelovati!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 157

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 99 

Broj posjetitelja

DanasDanas99
Ovaj mjesecOvaj mjesec13463
SveukupnoSveukupno1384278
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting