Krunica - listopadska pobožnost

krunicaa

 

Listopadska pobožnost (krunica i pjevane litanije) u crkvi Majke Božje Lurdske svaku večer prije sv. mise s početkom u 18.30 sati.

 
U spomen ubijenim franjevcima naše Provincije (1942.-1948.)

fratri mucenici

U danima proslave blagdana našeg utemeljitelja sv. oca Franje Asiškoga,

sjetiti ćemo se i ubijenih franjevaca naše Redovničke zajednice

(tri su člana ovog samostana: fra Matej Vodanović, fra Serafin Rajič i fra Leonardo Bajić),

koji su u teškom vremenu komunističkog progona nevino patili i krv svoju prolili.

Sveta misa zadušnica za ubijene fratre u nedjelju, 5. listopada u 11.30 sati.

 
Proslava sv. o. Franje Asiškoga

Program proslave:

SRIJEDA, 1. LISTOPADA

18.50 sati: molitva trodnevnice
19.00 sati: sveta misa
19.40 sati: Sv. Franjo i franjevaštvo

ČETVRTAK, 2. LISTOPADA

18.50 sati: molitva trodnevnice
19.00 sati: sveta misa
19.40 sati: Sa sv. Franjom klanjamo se Gospodinu

PETAK, 3. LISTOPADA

18.50 sati: molitva trodnevnice
19.00: sv. misa i obred preminuća

 

SUBOTA, 4. LISTOPADA: SVETKOVINA SV. FRANJE ASIŠKOGA

7, 8, i 9 sati: jutarnje mise
19.00 sati: Svečana sveta misa

 

NEDJELJA, 5. LISTOPADA U 11.30 SATI

Sv. misa za ubijena 43 franjevca 
Provincije Presv. Otkupitelja (1942.-1948.)

 

 
Radosni, jer smo opet zajedno!

zup kateheza14.

Slavljem sakramenta pomirenja, u subotu 20. rujna te sv. misom i zazivom Duha Svetoga, u nedjelju 21. rujna, započeli smo naše susrete u župi kao i novu vjeronaučnu godinu. Šezdeset učenika i njihovih vjeroučitelja našli su se u samostanskom dvorištu, razmijenili ljetna iskustva te u crkvi Majke Božje Lurdske započeli pokorničko bogoslužje. Fra Tino, fra Nikica i s. Željka nastojali su djeci opisati milosrdnog Isusa koji svima rado oprašta. Njegovu milosrđe svi trebamo. Sakrament ispovijedi važan je dar za sve. Na nedjeljnoj dječjoj misi u 9 sati zazvali smo osobiti Božji blagoslov na naše prvašiće kao i na sve učenike, nastavnike i vjeroučitelje. 

Više...
 
Rane sv. Franje

SCB-stigm-lKatolička crkva 17. rujna slavi blagdan Rane sv. Franje. U svom duhovnom usponu na vrhunce svetosti Franjo na brdu La Verni 1224. godine biva obilježen Isusovim ranama (stigmama).

Više...
 
Početak nove školske i vjeronaučne godine

skolskagodina

Na početku nove školske i vjeronaučne godine opet smo zajedno.

Lijepo je što možemo biti jedni s drugima i što možemo moliti jedni za druge:

"Gospodine Isuse, na početku nove pastoralne godine želimo ti zahvaliti za ljetne praznike, za ljepotu obiteljskog doma, za sve radosne trenutke.

Budi s nama kroz dane ove nove školske i vjeronaučne godine. Gospodine, daj nam svjetlo svoje dobrote da te slavimo svojim djelima. Pomozi nam da i mi kroz svoje susrete s drugima naviještamo snagu Tvojih susreta.  

Nadahni nas svojim Duhom da širimo ljubav prema Tebi i jedni prema drugima". Amen!

 

 

 
Rođenje Blažene Djevice Marije - Mala Gospa

gospa lurdska manjaNakon pada praroditelja u grijeh Bog im se ukazuje, prekorava ih zbog neposlušnosti i tjera ih iz raja. A zatim Bog sam govori zmiji - zavodniku: "Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu" (Post 3,15). Drugi vatikanski sabor izričito uči da je Marija proročki označena u tome obećanju o pobjedi nad zmijom, a koje bi dano našim praroditeljima pošto su sagriješili (usp. Lumen gentium, br. 55).

Mariju naviješta prorok Izaija kad govori o znaku Emanuela. "Evo, začet će djevica i roditi sina, i nadjenut će mu ime Emanuel!" (Iz 7,14).

Isto tako prorok Mihej, govoreći o nevolji i slavi doma Davidova, kaže: "Zato će ih Jahve ostaviti dok ne rodi ona koja ima roditi" (Mih 5,2).

SVETE MISE U 7, 8, 9 i 19 sati.

 

Više...
 
28. kolovoza: sv. Augustin

augustine-of-hippo

Sv. Augustina, jednog je od najvećih crkvenih naučitelja. Obraćenik i svetac, biskup Augustin rođen je 354. god. u Tagasti, na sjeveru Afrike. Po svem kršćanskom svijetu poznata je i njegova majka Monika, također svetica, no otac mu je bio poganin, a i sam Augustin nije u djetinjstvu bio kršten. Intelektualno izvanredno nadaren, zarana je stekao takvo znanje da u dvadesetoj godini života predaje govorništvo u Kartagi. Neumorno istražuje istinu o sebi i o smislu ljudske opstojnosti. Naravno, nije mogao mimoići što o tome naučava katolička vjera, to više što ga je pobožna majka u njoj poučavala, na nju upućivala i s gorkim suzama molila da se krsti.

Više...
 
Srijeda, 27. kolovoz: sv. Monika

santa-monica-220x350

Sveta Monika - rođena je u Tagasti u kršćanskoj obitelji. Udala se za Patricija, dobrog i osjećajnog čovjeka, ali temperamentnog Afrikanca koji ju nije poštedio bračne nevjere. Kao kršćanka nastojala ga je pridobiti za svoju vjeru.

Više...
 
21. nedjelja kroz godinu

Jesus 079Kako bi držao svoje učenike što dalje od kvasca farizejskoga, odnosno doktrine farizeja i saduceja, Isus ih odvodi daleko od židovske religiozne institucije i to na daleki sjever zemlje. Tako napisa Matej u današnjem odlomku.

Više...
 
Petak, 22. kolovoza - Blažena Djevica Marija Kraljica

Osam dana, nakon blagdana Marijinog uznesenja na nebo, slavimo Mariju Kraljicu neba i zemlje. Sami naslov proizlazi iz pučke pobožnosti. Današnji spomen Blažene Djevice Marije Kraljice nije liturgijska fešta mnogo posjećena. I sami blagdan je novijeg datuma. Uveden je 1954. godine na kraju proslave Marijanske godine.

Više...
 
Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo

YvOvWpkjahV63iANa blagdan Velike Gospe, slavimo Marijino uznesenje na nebo. Otajstvo današnje svetkovine je svečano proglašena vjerska istina da je BD Marija dušom i tijelom uznesena u nebesku slavu. To je "najmlađa" vjerska istina koju je crkveno Učiteljstvo proglasilo o Mariji. Proglasio ju je papa Pio XII. na blagdan Svih svetih 1. studenoga 1950. godine. Njome je Crkva htjela naglasiti da Isusova Majka nije ostala pod vlašću smrti nakon svoga zemaljskoga života, nego je odmah postala dionica Božje slave.

SVETE MISE PO NEDJELJNOM RASPOREDU! 7, 8, 9, 10, 11:30 i 19 sati.

Više...
 
Ponedjeljak, 11. kolovoza: sv. Klara Asiška

saint20clare

Crkva i franjevačka obitelj slavi blagdan sv. Klare Asiške, djevice i utemeljiteljice Drugoga franjevačkog reda - sestara klarisa.

 

Klara Offreduccio rodila se 16. srpnja 1194. godine u gradu Asizu u plemićkoj obitelji kao najstarija kći Favaronea i Hortulane, iz čijih je usta najprije primila vjersko znanje. Tijekom samog djetinjstva pokazivala je svoje uzorno ponašanje, talente, tričave je stvari smatrala bezvrijednima, pružala je ruku siromasima, a da njezina žrtva bude Bogu što milija vlastitom je tijelu uskraćivala biranu hranu. Potajno je ispod skupocjenih haljina nosila pokornički pojas.

Više...
 
Preobraženje Gospodinovo
Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 149

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14 

Broj posjetitelja

DanasDanas606
Ovaj mjesecOvaj mjesec17911
SveukupnoSveukupno1167871
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting